Produktai ir  priemonės:

  • Vištienos file
  • Morkos
  • Slyvos
  • Vištienos prieskoniai
  • Maistinė plėvelė

Gamybos technologija:

  1. Vištienos file pjauname skersai pusiau taip, kad liktų apie 1 cm neįpjauta. Atverčiame viršutinę dalį ir lengvai išmušame per plėvelę. Pabarstome prieskoniais.
  2. Morkas nuplauname, nuskutame ir supjaustome šiaudeliais.
  3. Slyvas užpilame verdančiu vandeniu, nusausiname ir supjaustome juostelėmis.
  4. Paruoštas morkas ir slyvas dedame ant paruoštos vištienos nuo krašto palikę apie 1 cm per visą ilgį.
  5. Vištieną suvyniojame, suformuojame vyniotinį,  įvyniojame į maistinę plėvelę, ir aprišame tvirta virve.
  6. Paruoštą vyniotinio pusgaminį dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 40 min.
  7. Įšvirtą vyniotinį išimame iš puodo ir paslegiame 12 val. Po to išimame iš maistinės plėvelės ir supjaustome.
  8. P.S. Vyniotinius galima ir kepti, įdarai – pagal kiekvieno skonį.

v3