2014 rugsėjo 16 dieną 13 val. VVM sektoriniame praktinio mokymo centre (Poškos g. 23) vyko konkursas tarp virėjų specialybės II ir III kurso mokinių. Tema „Karštieji mėsos patiekalai“. Pagrindinis ingridientas- kiaulienos išpjova.

Konkurso nugalėtojai lapkričio 6 dieną dalyvaus  konkurse Vilniuje „Jaunųjų virėjų komanda 2014“.

KAS YRA KAS?

Konkurse dalyvavo ir savo jėgas išmėgino: Kristina Šlepikaitė V12/1 gr. mokinė, Gintarė Niauraitė V13N3 gr. mokinė, Vilma Indriūnaitė V13N2 gr. mokinė, Viktorija Brazaitytė V13N2 gr. mokinė ir Audrius Urbonas V13N3 gr. mokinys.

Dalyviai buvo vertinami, remiantis šiais kriterijais: darbo vieta, higienos reikalavimų laikymasis, patiekalo apipavidalinimas, patiekalo skonis. Komisijos nariai: Rimantė Pikšrienė, Aušra Vilemienė, Sonata Tutlienė.

Konkurso nugalėtojai :

  • Audrius Urbonas V13N3 grupės mokinys
  • Viktorija Brazaitytė V13N2 grupės mokinė

Nugalėtojai ruošis į konkursą ” Jaunųjų virėjų komanda 2014 “, kuris vyks lapkričio 6 d., Vilniuje.

Laimėtųjų mintys

Audrius Urbonas:

„Rugsėjo 16 dieną dalyvavau atrankoje į „ Jaunųjų virėjų komanda 2014„. Konkurso  metu gaminau pipirinį kiaulienos išpjovos kepsnį, gardintą saldžiarūgščiu spanguolių ir raudonojo vyno padažu, patiekiau su morkų muslinu ir daržovių spagečiais. Gamindamas šį patiekalą jaučiausi užtikrintai ir pasitikėjau savo jėgomis, nes sulaukiau daug palaikymo iš mokytojos Sonatos Tutlienės. Linkiu visiems dalyvauti tokiuose konkursuose ir nebijoti išmėginti savo jėgas, siekiant profesinių aukštumų“.

Viktorija Brazaitytė:

Šis konkursėlis buvo pirmasis mano jėgų išbandymas konkurencingoje aplinkoje. Nors ir labai besijaudindama, ir netgi abejodama savo jėgomis, aš vis gi sugebėjau paruošti skanią “Kiaulienos išpjovą, įdarytą saulėje džiovintais pomidorais ir karamelizuotais obuoliais”.

Šis patiekalo receptas, galbūt mano sugebėjimai bei numanymas, kaip virėjas turi suktis virtuvėje, padėjo man tapti viena iš dviejų atrinktųjų vykti į Sostinę, nacionalinio masto konkursą. Ši pirmoji atranka padėjo man išsiaiškinti jau ankščiau pastebėtus trūkumus mano kulinarijos gabumuose, bei  juos praktiškai suvokti.“

 

Vyr. profesijos mokytoja S. Tutlienė

Profesijos mokytoja- metodininkė R. Pikšrienė