2019 m. lapkričio 27 d. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre įvyko Nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas „Virėjas 2019“. Konkurse dalyvavo net dvylika komandų iš visos Lietuvos.

Konkurso tikslas – ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, kelti profesijos įvaizdį, suteikti galimybę geriausiems mokiniams parodyti savo profesinio meistriškumo ir išradingumo lygį.

Mokinių komandos per 3,5 val. turėjo pagaminti:

  • keturias karštojo patiekalo porcijas iš kiaulienos file, būtinai panaudojant pastarnoką ir žaliavas, esančias „juodojoje“ dėžėje,
  • keturias deserto porcijas, būtinai panaudojant vaisius, kietąjį sūrį „Parmezanas“ ir „Dulcey“ šokoladą.

Konkursantus vertino kompetentinga komisija Jaroslav Orševski, Darius Dobrovolskas, Dovilė Valentienė.

VIREJAS2019

Konkurse pirmąją vietą laimėjo Klaipėdos turizmo mokyklos moksleivė Akvilė Daugintytė. II – ąją vietą pasidalino Kėdainių profesinio mokymo centro mokinė Sandra Kuznecovaitė ir Kuršėnų politechnikos mokyklos mokinė Rūta Muškauskaitė. III – ąją vietą pasidalino profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ mokinė Martyna Vitkauskaitė ir Jonavos politechnikos mokyklos mokinė Erika Meiliūnaitė.

Kol mokiniai atliko konkurso užduotis, mokytojai taip pat turėjo veiklos. Kartu su Tautinės kultūros centro metodininke, mokytoja eksperte, karpinių meistre Egle Vindašiene mokėsi kurti kalėdinius stalo ir patiekalų papuošimus. Ačiū gerbiamai meistrei.

Esame dėkingi rėmėjams: Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijai, UAB „Austilis“, UAB „Mercatus minor“, mikrožalumynai „Grainis“, Deimena, Kauno tautinės kultūros centrui, Santa Maria, UAB „Sangaida“.

Profesijos mokytojos
Sonata Tutlienė, Vilma Petrikonienė, Vita Brūzgienė.
Nuotraukos Voldemars Petersons