Stodamas į viešbučio ekonomo specialybę dažnas iš mūsų net neįsivaizdavo, kas tai. Dauguma nežinojo kokia tai profesija. Nežinojome, ar tai tik skambus pavadinimas, ar didele atsakomybe pagrįstos pareigos?
Baigęs šią specialybę viešbučio ekonomas tampa tarsi „viešbučio mama“. Ekonomas visada turi rūpintis namų švara, jaukumu, užtikrinti, kad niekam viešbučio šeimoje nestigtų veiklos ir ūpo dirbti. Geriausios šios „mamos“ pagalbininkės yra viešbučio kambarinės ir valytojos, kurios yra pavaldžios jai. Viešbučio ekonomas atsakingas už jų darbo grafiko sudarymą, darbo paskirstymą, jo efektyvų atlikimą (sutvarkytų kamabarių tikrinimą), ir reikalingo inventoriaus užtikrinimą (valymo priemones, mini barų inventorių, siurblių veikimą), tačiau ši „mama“ neturi bijoti ir sunkaus darbo. Dažnai esant kambarių trūkumui ji prisideda prie kambarinių ir padeda tvarkyti kambarius. Taigi tai nėra vien pašaukimas vadovauti, reikia ir fizinio ištvermingumo.

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras padeda įgyti reikalingas savybes norint tapti puikia „viešbučio mama“. Užsiėmimuose plėtėme žinių akiratį apie valomąsias priemones, mokėmės, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį norint užtikrinti viešbučio švarą, kūrėme verslo planus – kas skatino pažinti vadovimo sąvokos supratimą, bei atsakomybę, mokėmės dirbti su specialia programine įranga, kuri buvo skirta apgyvendinimo paslaugas teikiančios įmonės veiklos procesų valdymui, pildėme buhalterinės apskaitos ir įvairius veiklos dokumentus, užsakymų registracijos knygas.

Žinios, kurias įgijome Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, pravers tiek gyvenimiškose situacijose, tiek darbo aplinkoje! Apibendrinant, norėčiau pasakyti, kad viešbučio ekonomo specialybė tinkama atsakingai, kruopščiai, atidžiai asmenybei, nebijančiai iššūkių.

Evelina Šaulinslaitė
VE 18T gr.absolventė

Evelina ir Ieva