Nors partnerystė ir bendrystė – labai artimi ir panašūs žodžiai, bet jų reikšmę galima suprasti tik pabuvus bendroje veikloje. Sėkminga partnerystės tai bendradarbiavimas. Bendrystė tai būdas dalintis su kitais tuo, ką turi gero. Dėl to 2021 m. gruodžio 9 d. mūsų mokymo centre vyko sklaidos renginys, skirtas tarptautiniam Erasmus+ programos strateginių partnerysčių projektui „Baltijos šalių profesinio meistriškumo konkursai viešojo maitinimo ir maisto pramonės sektoriuose“ Nr. Nr. 2019-1-LT01-KA202-060530. Projekte dalyvavo Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras bei ilgamečiai mokyklos partneriai Rygos turizmo ir kūrybinės pramonės šakų technikos mokykla (Latvija), Tartu profesinio mokymo centras (Estija). Projektas vyko dvejus metus, o šią savaitę dvi dienas centre vykęs mokinių profesinio meistriškumo konkursas – projekto rezultatų išbandymas. Sklaidos renginio tikslas buvo supažindinti kuo platesnę auditoriją su šiuo jau įvykusiu projektu ir pasidalinti sava patirtimi.

Nuo pat ryto į mokymo centrą rinkosi gausus svečių būrys. Renginio pradžioje Centro Maisto technologijų ir prekybos skyriaus vedėja Rasa Virginija Venterienė supažindino svečius su projektu. Vėliau renginio dalyviai turėjo galimybę susipažinti ir padegustuoti įvairių gaminių. Daugelio tarptautinių konkursų nugalėtoja, šokolado meistrė, konditerė Dovilė Valentienė papasakojo apie šokolado kilmę, jo rūšis ir kaip reikia jį ragauti, pajusti ir net… girdėti. Mūsų mokymo centro profesijos mokytojas Tomas Gilius parodė galimas vytinto Serrano kumpio išpjaustymo technikas. Svečiai galėjo palyginti ispaniško ir lietuviško, mūsų mokymo centro laboratorijoje gaminto ir vytinto kumpio skonių skirtumus. UAB „Sangaida“ atstovas Lukas Palubinskas pristatė „Lyre‘s“ – labiausiai apdovanotus nealkoholinius gėrimus pasaulyje. Renginio svečiai ragavo su šiuo produktu pagamintų kokteilių. Sūrininkų asociacijos narė, „Sūrio festivalis“ organizatorė, įmonės „Laimingi sūriai“ įkūrėja Laima Stankeviča pristatė įvairių rūšių ir skonių lietuviškus sūrius. Renginio pabaigoje svečiai dalyvavo įspūdingame desertų šou, kurį paruošė Lietuvos Respublikos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslav Orševski.

Labai tikimės, kad mūsų svečiai, projekto dalyviai šiame renginyje patyrė pačius smagiausių, gardžiausių įspūdžių ir nepamirš jais pasidalinti su kitais. Dalyvavimas projektuose visada leidžia atrasti kažką naujo, parodyti gyvenimo kryptį jaunam žmogui, ieškančiam vietos gyvenime. Tokie projektai leidžia patirti kūrybiškumą, įkvėpimą, stiprina partnerystę ir bendrystę.

Konkursų nugalėtojai.
Virėjų kategorija:
I vieta – Deividas Ambrazaitis (Kaunas)
II vieta – Laurina Pekka (Tartu)
III vieta – Karolin Eliise Luur (Tartu)
Konditerių kategorija:
I vieta – Klaudia Asmus (Tartu)
II vieta – Laura Gaidelytė (Kaunas)
III vieta – Ester Paju (Tartu)
Maisto pramonės darbuotojo kategorija:
I vieta – Justė Januškevičiūtė (Kaunas)
II vieta – Tanel Saimre (Tartu)
III vieta – Alanas Kleponis (Kaunas)