Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras

2019 10 30 dieną Viešbučių ir restoranų sektorinio praktinio mokymo centre, Poškos gatvė 23, Kaune, vyko atvira pamoka tema „Sakartvelo patiekalai“ padavėjų barmenų ir virėjų (PB19, V19M, V18M) grupių mokiniams. Atvirą pamoką vedė svečiai iš Sakartvelo, Shmagi Tkemaladze ir Elza Vekua,  gyvenantys Lietuvoje ir turintys restoraną „Mtevani“ esantį Laisvės alėjoje 56, Kaune. Jiems talkino profesijos mokytojos Aušra Vilemienė ir Sonata Tutlienė. Stalo dekoravimu ir serviravimu  rūpinosi Gražina Rauckienė.

Praktinių užsėmimų metu buvo gaminami 5 patiekalai: „Baklažanų suktinukai“, „Khinkaliai“, „Khachapuri“, desertas „Tatara“ ir Sakartvelo krašto  duona.

Mokiniai džiaugėsi galėdami prisiliesti prie kitos šalies virtuvės patiekalų gamybos, naudoti kitos šalies prieskonius, paragauti naujų skonių patiekalų, sužinoti iš kokio regiono jie yra kilę ir kaip ruošiami.

Sakatvelo žmonių vaišingumas palieka didelį įspūdį ir šilumą mūsų širdyse. Šitas jausmas mus lydėjo viso renginio metu.

Mokytojos G. Rauckienė, A. Vilemienė ir S. Tutlienė

Sakartvelo skoniai