Gruodžio 10 d. Viešbučių ir restoranų sektorinio praktinio mokymo centro laboratorijoje, virėjų V19 M, V18 M grupėms bei Suaugusiųjų profesinio mokymo skyriaus mokinėms vyko atvira pamoka, tema: „ Santa Maria prieskonių panaudojimas žuvies ir jūros gėrybių patiekaluose“. Atvirą pamoką vedė profesijos mokytoja Aušra Vilemienė. Su prieskonių naujovėmis supažindino „Santa Maria“ prieskonių ekspertas Arūnas Braslauskas. Ekspertas parodė kaip gaminti burokėlių, obuolių gėrimą su pipirais, sūdytą lašišą su topinambų kremu ir kaip virti aštuonkojus prieskonių mišinyje, kokie padažai ir pagardai tinka prie jūros gėrybių. Visiems patiekalams buvo panaudoti „Santa Maria“ prieskoniai bei druska.

Tai buvo puikus laikas dirbant ir mokantis su patirtį turinčiu specialistu. Dėkojame prieskonių ekspertui Arūnui Braslauskui už suteiktas žinias ir produktus, iš kurių buvo sukurta skonių improvizacija.

SantaMarija pristatymas

Profesijos mokytoja Aušra Vilemienė