Reikės:

  • Sterko filė;
  • Grietinėlės 10%
  • Olandiško kieto sūrio apie 100g.
  • Citrinos arba laimo
  • Žuvies prieskonių, citrininių pipirų, kario
  • Džiuvesėlių
  • Aliejaus kepimui ir salotoms
  • Medaus v.š.
  • Salotoms:
  • Rukolos ir špinatų (sauja)
  • Vyšninių pomidoriukų

Garnyras:

  • Plikyti ir laukiniai ryžiai

Gaminimas: sterko file nuplauname, apibarstome prieskoniais ir apšlakstome citrinos sultimis, paliekame marinuotis. Kol marinuojasi žuvis, atskiruose puoduose išverdame ryžius . Žuvį apvoliojame džiuvesėliuose ir trumpai apkepame keptuvėje. Paruošiame skardą , įdedame žuvį, ant viršaus uždedame sūrį ir kepame orkaiteje 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15min. Kol žuvis kepa paruošiame salotas , sukapojame rukola ir špinatus, supjaustome pomidoriukus . Iš medaus ir aliejaus bei prieskonių pagaminame užpilą. Viską sumaišome. Padažui užkaičiame puodelį ,supilame grietinėlę ,beriame tarkuotas citrinų žieveles ir likusį sūrį ir kario viską užverdame, padažas paruoštas.

Tiekdami galite papuošti goji uogomis, baziliku ir laiškiniais česnakais.

Skanaus.

Ruošė V-13 N/2 gr. mokinė Aura Valaitytė

9