2021 m. lapkričio 7 d. Išvykome 4 savaitėmis stažuotis pagal Erasmus+ programos projektą Suomijoje. Stažuotė vyko Kokkola mieste, priimančioje  Kokolina restorane.

Suomijoje stažuotės metu atlikome praktiką restorane, kuri yra specializuota būsimiems konditeriams, virėjams, kepėjams. Mūsų šios stažuotės tikslas buvo įgyti daugiau praktikos, lavinti įgūdžius maisto gamyboje bei savo asmeninius gebėjimus. Ten atvykusios pradžioje mokėmės dirbti su nauja nematyta maisto ruošimo įranga bei jų technologijomis, taip pat buvome prižiūrimos patyrusių šefių, kurios pasakydavo ar gerai atliekame užduotis ir kokios mūsų klaidos.

Stažuotės metu pagrindinis dėmesys buvo kreipiamas į kruopštumą, kūrybinį mąstymą gaminant patiekalus ir turimų įgūdžių tobulinimą: mokėmės gaminti įvairias duonas ir kelis desertus, kartais suteigdavo progą pačioms susirasti savo receptą ir jį pagaminti. Stažuotės metu buvo skatinamas savarankiškumas, darbo vietos susitvarkymas, komandinis darbas virtuvėje.

K21P gr. mokinės Greta Barauskaitė, Saulė Dapkevčiūtė

Stažuotė vyko pagal Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro įgyvendinimą Erasmus+ projektą Nr. 2020-1-LT01-KA116-077750