Šokoladinis pyragaitis su migdoliniu sausainiu ir ledais pagardintas juodųjų serbentų ir abrikosų džemais

Mokinių praktinių darbų atsiskaitomieji patiekalai

Produktai:

Šokoladinis pyragaitis: (išeiga keturi pyragaičiai)

  • 100g juodo šokolado
  • 100g sviesto + truputis sviesto indelio kraštams
  • 2 kiaušinių
  • 50g cukraus
  • *25g savaime pakylančių miltų + truputis miltų indelio kraštams

Kaip gaminti:

  1. Šokoladą ir sviestą susmulkinti, ištirpinti inde virš garų.
  2. Kiaušinius išsukti su cukrumi iki vientisos, balsvos masės.
  3. Į kiaušinių masę iš lėto pilti ištirpintą šokoladą. Supilti per kelis kartus po truputį maišant.
  4. Į masę sudėti miltus ir viską išmaišyti.
  5. Kepimo indelius ištepti sviestu ir pabarstyti miltais, kad vienodai kiltų ir nepriliptų pyragėlis prie kraštų.
  6. Išpilstyti masę, kad apsemtų ¾ indelio
  7. Dėti į įkaitintą orkaitę iki 180°C, kepti  10 min ( priklauso nuo indelio dydžio )

*Savaime pakylantys miltai: 225g. miltų + 2 a.š kepimo miltelių

 1 vnt. migdolinis sausainis (macaroon): (Išeiga 15 sausainių)

  • 2 kiaušinių baltymų
  • 100g cukraus pudros
  • 100g migdolų miltų
  • 55g cukraus
  • Maistinių dažų (raudoni)
  • Įdarui: braškių džemo

Kaip gaminti:

  1. Persijoti cukraus pudrą ir migdolų miltus į vieną dubenį ir sumaišyti.
  2. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų.
  3. Toliau plakant po truputį pilti cukrų ir plakti kol masė taps blizgi, tiršta ir išėmus mikserį  lieka standžios viršūnės.
  4. Įlašinti porą lašų maistinių dažų.
  5. Į baltymus po truputį įmaišyti migdolų miltų, cukraus pudros mišinį.
  6. Masę sudėti į konditerinį švirkštą ir išspausti nedidelius apvalius lašus (+-1cm) į kepimo skardą (išklotą kepimo popieriumi).
  7. Palikti nusistovėti ir išdžiūti 20min
  8. Dėti į orkaitę įkaitintą iki 160ͦ C, kepti 7-8min.
  9. Palikti kol visiškai atauš.
  10. Paimti dvi sausainio puses, užtepti  ½ a.š. braškių džemo ir suklijuoti abi sausainio puses.
  11. Palikti 24val. šaldytuve

Produktai ledų patiekimui:

  • 50g. vanilinių ledų
  • 1 v.š. sausainių trupinių (selga sausainiai sulaužyti ir sutrinti į trupinius)
  • Serbentų džemo ( pertrintas su blenderiu ir perkoštas per tankų sietą)

Patiekimas:

  1. Ant pasirinktos lėkštės piešti didelį brūkšnį iš serbentų džemo.
  2. Dėti karštą pyragėlį pabarstyti cukraus pudra.
  3. Dėti migdolinį sausainį.
  4. Dėti trupinius ir ant jų kaušelį ledų.

Žymos: