Gediminas Albrichtas, LRVVKA narys; restoranas „Soul&Pepper“

Šiltas aštuonkojo užkandis su didžiosiomis pupomis, vyšnių ir rūkytos paprikos oru

8 porcijos

Aštuonkojo paruošimas „sous vide“

  •  1 vidutinio dydžio aštuonkojis /„Reaton“/
  •  1 vidutinio dydžio morka
  •  1 vidutinio dydžio svogūnas
  •  1 saliero stiebas
  •  2 švieži lauro lapai
  •  2 žiupsneliai čiobrelio
  •  1 šaukštelis juodų pipirų
  •  100 ml raudono vyno acto
  1. -Aštuonkojus nublanširuojame karštame vandenyje,
  2. -Nupjaustome kojas ir sudedame į vakuumavimo maišelius,
  3. -Supilame visus skysčius ir kapotas daržoves,
  4. -Užvakumuojame ir verdame 80C 4 valandas.

Morkų tyrė

  • 3 vidutinio dydžio morkos
  • 200 g sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1 vidutinio dydžio apelsinas
  • 100 ml grietinėlės
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  1. -Morkos supjaustomos ir apkepamos su sviestu,
  2. -Karamelizuojame su ruduoju cukrumi,
  3. -Įtarkuojame apelsino žievelę ir išpaudžiame sultis,
  4. -Supilame grietinėlę ir alyvuogių aliejų „blenderiuodami“ smulkintuvėje,
  5. -Nuragaujame druska, pipirais.

Salierų ir sepijų rašalo tyrė

  • 500 g saliero galva
  • 500 g druksa
  • 50 g kiaušinio baltymai
  • 100 g sviesto
  • Žiupsnelis levandų džiovintų
  • Sepijų rašalas
  1. -Salierus kepame druskos ir baltymų mišinyje orkaitėje 180 C apie 40 min,
  2. -Keptų salierų turinį sudedame ir likusius produktus sudedame į smulkintuvą.

Bonduelle didžiųjų pupų salotos

  • 500 g didžiosios pupos / „Bonduelle“
  • 1 vidutinio dydžio šalotas
  • 50 g ančiuvių
  • 3 skiltelės česnako
  1. -Apkepame smulkiai pjaustytas daržoves ant alyvuogių aliejaus,
  2. -Sudedame traiškytas alyvuoges,chorizo dešrą, didžiąsias pupas, ančiuvius ir garstyčias,
  3. -Nuragaujame rūkyta paprika ir druska, pipirais.

Vyšnios su oru

  • 200 g raudono vyno
  • 400 g vyšnių
  • 100 g cukraus
  • 3 g lecitino

Raudoną vyną nugariname, įberiame cukrų, sudedame vyšnias, įberiame lecitiną. Viską sutriname, įpilame į stiklinę, dedame burbuliatorių ir paruošiame vyšnias su oru. Patiekimas: ant grilio keptą aštuonkojį ir didžiųjų pupų salotas bei visas tyres išdėliojame lėkštėje, papuošiame saulėgrąžų daigais.

Dėkojame produktų rėmėjams: UAB „Reaton“, „Promo Cash&Carry“, „Bonduelle“, AS „Santa Maria“.