Šių metų gegužės 29 d. Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre vyko projekto „Patirtis Europoje“ viena iš praktinių veiklų: seminaras praktikumas. Seminare dalyvavo Latvijos ir Lietuvos mokymo įstaigų profesijos mokytojai ir mokiniai. Seminarą praktikumą vedė vieno geriausių Latvijos restoranų Restoranas „3“ šefas Juris Dukalskis, kuris praeitais metais iškovo trečią vietą geriausio Latvijos restorano konkurse. Jis pristatė Latvijos virtuvės produktus: tamsią duoną, rūkytą žuvį, latvišką alų. Taip pat jis virtuvėje dirba su įvairiausiomis miško gėrybėmis, tokiomis kaip eglių kankorėžiai, uogos, kiškio kopūstai ir t.t.

Seminaro metu šefas pagamino keptą nėgę su salyklo traškučiais ir rėžiukų padažu, sūdytą ėrieną su marinuotu rabarbaru, ožkos sūriu ir svarainių cukatomis, elnienos kepsnį su grikių ir perlinių kruopų garnyru bei kankorėžių demi glazės padažu. Saldžiai pabaigai – latvių mėgiamas tradicinis desertas iš tekšių, grietinės ir ruginės duonos.
Visi seminare pristatyti patiekalai buvo pagaminami iš įvairių miško gėrybių. Ši atvira pamoka buvo labai naudinga, kadangi jos metu dalyviai turėjo puikią progą susipažinti su platesniu miško gėrybių asortimentu, jų panaudojimo galimybėmis profesionalioje virtuvėje, produktų derinimu bei skonių įvairove.

V 17N1 grupės mokinės Vytautė Valaitytė ir Gintarė Gudlinkytė

Latviu_seminaras