Reikės:

  • Saujos mėgstamų salotų arba salotų mišinio;
  • 5- 6 saulėje džiovintų pomidorų;
  • Keletos sultenės daigų (papuošimui);
  • 1 vyšninis pomidoriukas (papuošimui);
  • Mėgstamo kietojo sūrio;
  • Pusės vištienos krutinėlės;
  • 1- 2 skiltelių česnako;
  • Druskos, grūstų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Gero šaukšto garstyčių;
  • Cukraus;
  • Mėgstamų prieskoninių žolelių;
  • Poros brusketų su česnakiniu sviestu;

Vištienos krūtinėlę nuplauti, nusausinti. Druską, pipirus ir susmulkintą česnaką sumaišyti, paruoštu mišiniu ištrinti vištienos krutinėlę. Paruoštą mėsą dėti ant kepimo popieriaus ir iš abiejų pusių apkepti karštoje keptuvėje. Galiausiai, mėsą įvynioti į kepimo popierių ir baigti kepti 180 C temperatūros orkaitėje, apie 20 min.

Dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų, garstyčias, druską, cukrų ir prieskonines žoleles.

Ruošiame salotas. Jas nuplauname ir gerai nuvarviname. Jei naudojame salotų lapus, o ne mišinį, tai didesnius lapus suplėšome. Ant paruoštų salotų pilame padažą ir krupščiai ir tolygiai išmaišome. Paruoštas salotas dedame į lėkštę ant viršaus pabarstome skaldytais sūrio gabalėliais, puošiame sultene ir vyšniniais pomidoriukais. Šalia salotų padedame griežinėliais pjaustytą vištieną, brusketas  ir viską paskaniname smulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Skanaus!

Ruošė V-13 N3 gr. mokinys Audrius Urbonas

 

2