2020 sausio 23d. KMPPMC Poškos g. 23 vyko praktinis užsėmimas pagal Erasmus + mobilumo projektą „Profesinis mobilumas“, tema: „Škotijos ir Ispanijos patiekalai panaudojant jautieną“. Buvo gaminami keturi skirtingi patiekalai: jautienos steikas su karamelizuotais česnakais, griliuje keptas nuogas mėsainis su trintų pomidorų padažu, kepta nugarinė su cikorjomis, džiovintų slyvų ir ropių piure bei ispaniškas jautienos troškinys su indišku kmynu (kuminu) ir čili pipirais. Patiekalus gamino V 18 gr. mokiniai. Svečius aptarnavo padavėjų barmenų PB 18 gr. mokinės Asta ir Evelina. Mokiniams puikiai talkino jų profesijų mokytojos Aušra, Vilma ir Gražina.

Mokytojų nuomone, renginys puikiai pavyko, nes mokiniai galėjo gaminti patiekalus iš aukščiausio kokybės jautienos, įgyti patirties ir žinių apie kitų šalių maistą bei kultūrą. Padavėjų – barmenų profesijos mokinės galėjo pamatyti kaip gali kisti aptarnavimo ypatumai svečiams nusprendus kitaip atsisėsti ar sustoti.

Siekiant kuo aukštesnių projekto įgyvendinimo rezultatų mokinių patiekalus vertino komisija, kurios nariai buvo: svečias iš Škotijos A. Benito, mokyklos direktorius T. Sabaliauskas, pavaduotoja ugdymui R.Šimukauskienė, VVM skyriaus vedėja B. Poderskienė, Seimo nario L.Stacevičiaus patarėjos Akvilė ir Lina, projektų vadovė D.Pavalkytė. Komisija mokiniams pateikė savo, kaip vartotojų įžvalgas, dėl patiekalų skonio, autentiškumo bei išvaizdos ir išrinko jų nuomone geriausią. Mokinių teigimu, ši patirtis jiems buvo ypatingai svarbi, nes suteikė pasitikėjimo savimi, sustiprino bendravimo su klientais įgūdžius bei inspiravo siekti profesinių aukštumų.

Profesijos mokytojos Aušra, Vilma, Gražina ir projektų vadovė Dainora

Mobilumo projektas