• All
  • aviena
  • blynai
  • bulviniai patiekalai
  • desertas
  • duona
  • karšti patiekalai
  • kūčių valgiai
  • salotos
  • užkandis
  • V.Sakas
  • vištiena
  • žuvis

Ekspertas Vincentas Sakas apie kūčių ir kalėdinius valgius

Vincentas Sakas pasidalino savo straipsniu apie kūčių ir kalėdinius valgius. Malonaus pasiskaitymo, sėkmingų eksperimentų. Straipsnio nuoroda čia …

Advento valgiai

Vincentas Sakas pasidalino savo straipsniu apie Advento valgius. Malonaus pasiskaitymo, sėkmingų eksperimentų. Straipsnio nuoroda čia …

Desertai

Profesijos mokytojos metodininkės Vitos Brūzgienės ir V18T grupės mokinės Robertos Šerpytytės desertai Plikytos tešlos pyragaitis su plikytu kremu, aviečių konfi ir šokoladiniu burbulu Plikyta tešla 540 gr. vandens;120gr….

Aviena ir ėriena grįžta ant mūsų stalo

Cepelinai ir kiti bulviniai patiekalai

Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas mums atsiuntė straipsnį „Cepelinų diena“, kuriame labai plačiai rašoma apie cepelinus ir kitus įvairius bulvinius patiekalus. Malonaus skaitymo … Cepelinų diena

Blynai

Praktiniai darbai su VD16S grupe, dalykas „Karštieji pusryčių užkandžiai ir patiekalai“, tema „Blynai„. Buvo kepami: lietiniai paprasti, su kakava ir pertepti varškės ir grietinėlės kremu paskanintu citrinos sultimis…

„A la carte“ valgiaraščio patiekalai

Pristatyti šie „A la carte“ valgiaraščio patiekalai: Rūkytos lašišos užkandėlė su salierų tyre, traškučiu, žolelių kempine ir balzamiko perlais; Rikotos creme brulee su šitakė ir trimitėlių grybų variacijomis,…

Seminaro metu gamintų patiekalų receptai

2017 m. sausio 12 d. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre vyko profesinis seminaras „Užsienio šalių virtuvių patiekalai”. „Mini borek“…

Receptūros „Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis“

2016.05.15 LRVVKA skonio ir technologijų sintezė prezentacijoje „Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis“ 1 Olga Medveckaja 2 Liucija M uzkandeles_1 3 Honorata Lyndo 4 Tomas Mockunas 5 Aldona Gečienė_1…

Prezentacijos „Azijos virtuvės skoniai“ patiekalų receptai

2016 kovo mėnesį vykusio renginio patiekalai: Mahi žuvis_Gediminas Albrichtas Pasitikimas Aida Matulevičiūtė Pasitikimui Olga Medveckaja Sriuba_Edvinui Geniui Vištiena su Goma_Mindaugas Mizaras Antienos užkandėlė_Jevgenij Volkov Desertas_Bernardas Anužis Ėriena_Arūnas Stoškus…

Gaminkite mėsos vyniotinį patys

INIT televizijos laida „Maistas ir aistros“ svečiavosi Viešbučių ir restoranų sektorinio praktinio mokymo centre ir kartu su profesijos mokytoja eksperte Irena Juočiūniene gamino mėsos vyniotinius pagal senolių tradicijas –…

Kaip prikimšti kindziuką

INIT programos laida „Maistas ir aistros“ svečiavosi Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre ir su profesijos mokytoja Žydrone Žarskiene gamino kindziuką.

Mėsos ir žuvies paruošimo technologijos bei grūdinių kultūrų panaudojimas šiuolaikinėje virtuvėje

2016 metų sausio 13 dieną, Restoranų ir viešbučių sektoriniame praktinio mokymo centre Poškos g. 23, maisto ruošimo laboratorijoje vyko seminaras virėjų specialybės profesijos mokytojams „Mėsos ir žuvies paruošimo…

Ekspertas Vincentas Sakas apie mitybą

Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas skelbia nemažai publikacijų apie mitybą (pavyzdžiui http://www.delfi.lt/temos/vincentas-sakas/) Ponas Vincentas atsiuntė kelis straipsnius mums:

Kulinarinio meistriškumo seminaras

2015 metų lapkričio 24 dieną mūsų profesijos mokytoja Sonata Andriuškevičienė dalyvavo UAB „Unilever Lietuva distribucija“ organizuotame kulinarinio meistriškumo seminare. Mokytoja dalinasi  gamintų Kulinarinio meistriškumo seminaro receptais

Receptai iš renginio „Švenčių belaukiant, idėjos iš geriausių Lietuvos šefų“

LRVVK Asociacija Lietuvos virtuvių šefus sukvietė į šventinę prezentaciją „Švenčių belaukiant, idėjos iš geriausių Lietuvos šefų“. Organizatoriai pasidalino receptais: Karštas jautienos užkandis_Tomas Panettone_Honorata Lyndo Perlinės vištos užkandis_Arūnas Pyragai_Aida Matulevičiūtė Rūkytos…

Kaip kepti duoną

INIT programos laida „Maistas ir aistros“ svečiavosi Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre pas profesijos mokytojas Salomėją Česnulevičienę ir Janiną Narbutienę.

Baumkucheno ir barankų receptai

Mūsų mokymo centre buvo organizuota kulinarinio paveldo šventė. Gerbiamas Vincentas Sakas. Autorius mūsų mokyklai leido  naudotis receptūromis, gaminti, mokyti vaikus. Baumkuchenas Barankų receptas

LRVVKA prezentacija „Naujienos rudens valgiaraščiui“ restorane „Karpynė“

Atėjus rudeniui, siekiant įpūsti naujų gastronominių vėjų, LRVVK Asociacija sukvietė Lietuvos virtuvių šefus į prezentaciją „Naujienos rudens valgiaraščiui“. Restorane „Karpynė“ vykusiame renginyje viešojo maitinimo įmonių sektoriaus atstovai pasiūlė…

Šefo ART SMITH pasukose marinuotos keptos vištienos receptūra

Birželio 17d. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, JAV ambasada ir Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija pakvietė į meistriškumo seminarą: „Atraskite Ameriką per kulinarijos meną…

Šokoladinio kremo ir sūrio pyragas su pistacijų biskvitu ir braškių drebučiais

Vytautas Samavičius, LRVVKA narys; restoranas „Momo Grill“ Šokoladinio kremo ir sūrio pyragas su pistacijų biskvitu ir braškių drebučiais 12 asmenų g Pistacijų branduoliai 80 Sviestas 80 Cukraus pudra…

Rūkytos jautienos kumpelio „Terinne“ su šoninės focaccia duonele, šiltu rūkytų bulvių padažu, burokėlių variacijomis, krapų aliejumi, jaunų žolelių salotomis

Tomas Rimydis, LRVVKA Tarybos narys, UAB „Kitas skonis“ Rūkytos jautienos kumpelio „Terinne“ su šoninės focaccia duonele, šiltu rūkytų bulvių padažu, burokėlių variacijomis, krapų aliejumi, jaunų žolelių salotomis 10…

Kepta vištienos krūtinėlė Supreme, karamelizuoti obuoliai, sūris „Filadelfija“, kokoso piene burokėliai, kriaušė su vanile ir čili pipiras

Ruslan Bolgov, LRVVKA narys Kepta vištienos krūtinėlė Supreme, karamelizuoti obuoliai, sūris „Filadelfija“, kokoso piene burokėliai, kriaušė su vanile ir čili pipiras Vištienos krūtinėlė su sparnelio dalimi – Supreme…

Juodoji saulažuvė

Justinas Kapkovičius, LRVVKA Tarybos narys; „IDW Esperanza Resort“ Juodoji saulažuvė patiekiama su degintos vanilės „infusion“ gelteklės tyre ir degintomis gelteklėmis, žaliųjų žirneliu padažu (iSi sifonas), kaparėlių ir pomidorų…

Šiltas aštuonkojo užkandis su didžiosiomis pupomis, vyšnių ir rūkytos paprikos oru

Gediminas Albrichtas, LRVVKA narys; restoranas „Soul&Pepper“ Šiltas aštuonkojo užkandis su didžiosiomis pupomis, vyšnių ir rūkytos paprikos oru 8 porcijos Aštuonkojo paruošimas „sous vide“  1 vidutinio dydžio aštuonkojis /„Reaton“/…

Padažai prie Farm Frites bulvyčių

Deivydas Praspaliauskas, LRVVKA Tarybos narys, restoranas „1 dublis“ Padažai prie Farm Frites bulvyčių 1. Rūkytas – karamelizuotų svogūnų, paprikos ir džiovinų slyvų Sviestas 200 g Svogūnai 1 kg…

Jautienos kepsnys su granatų marinatu

Darius Dabrovolskas, LRVVKA Prezidentas; restoranas „Chef2 Food House“ Jautienos kepsnys su granatų marinatu 4 asmenims Jautienos kumpinė / „Reaton“/ 0,420 Granatų tyrė /„Reaton“/ 0,230 Druska 0,002 Pipirai 0,001…

Duonutė – pyragų močiutė

Leidinyje „Ūkininko patarėjas“ 2014-12-27 numeryje buvo paskelbtas straipsnis apie mūsų mokymo centre organizuoto tarptautinio Duonos kepėjo profesinio meistriškumo konkurse-2014 keptus jaunųjų konditerių keptos duonos receptus. 

Praktiniai darbai. Receptai

Mes tai gaminome praktinių  darbų metu, pasigaminkite ir jūs.

Sterko filė su olandišku grietinėlės padažu

Reikės: Sterko filė; Grietinėlės 10% Olandiško kieto sūrio apie 100g. Citrinos arba laimo Žuvies prieskonių, citrininių pipirų, kario Džiuvesėlių Aliejaus kepimui ir salotoms Medaus v.š. Salotoms: Rukolos ir [...]

Kiaulienos suktinukas

Ingredientai: Kiaulienos nugarinė 120g. Kapoti žalumynai.(krapai, salieras) Paprika Sūris. Sviestas. Makaronai. Padažui: Pienas. Vegeta Miltai. Salotoms: Kopūstas. Petražolės. Morkos. Paprika. Aliejus. Obuolių actas. Cukrus.   Gaminimas: Kiaulienos nugarinę [...]

Keptas kiaulienos suktinukas

Ingredientai: Kiaulienos nugarinė Žalumynai Sūris Sviestas Makaronai Pienas Vegeta Miltai Morkos Kopūstai Majonezas Druska   Gaminimas: Kiaulienos nugarinę išmušti ir išprieskoniuoti. Ant išmuštos kiaulienos pabarstyti žalumynų kapotų (krapai, [...]

Kiaulienos nugarinė įdaryta paprikomis su sviesto padažu

1 porcijai reikės : 120 g. nugarinės 100 g. sviesto 0,5 kukurūzo burbuolės 1 saldžios paprikos 1 svogūno 1 česnako skilties 1 citrinos 1 šaukšto medaus 1 šaukštelio [...]

Kepta menkė su sėklų plutele

Mums reikės:   200 g. menkės file   1 citrinos   Provanso žolelių   Druskos, pipirų   1 kiaušinio   3 šaukštai  sėklų mišinio salotoms   aliejaus kepimui [...]

Žuvis su pievagrybiais

Ingredientai: Žuvis Prieskoniai Poras Majonezas Pomidorų padažas Marinuoti pievagrybiai Sūris Ryžiai Kiaušinis Miltai Pomidoras Salotos Gaminimo eiga: Žuvį išsiprieskoniuoti. Pievagrybius perpjauti pusiau, o porą supjaustyti griežinėliais. Pievagrybius ir [...]

Žuvis su porais ir pomidorais

Ingredientai: Žuvis Prieskoniai Poras Majonezas Pomidorų padažas Sūris Ryžiai Kiaušinis Miltai Pomidoras Obuolys Morka Gaminimo eiga: Žuvį išsiprieskoniuoti. Porą susipjaustyt griežinėliais, pomidorus skiltelėmis. Žuvį dėti į įkaitintą keptuvę. [...]

Salotos su karšta vištiena

Reikės: Saujos mėgstamų salotų arba salotų mišinio; 5- 6 saulėje džiovintų pomidorų; Keletos sultenės daigų (papuošimui); 1 vyšninis pomidoriukas (papuošimui); Mėgstamo kietojo sūrio; Pusės vištienos krutinėlės; 1- 2 [...]

Pomidorai su Mocarella sūriu

Ingredientai: Pomidorai  2 vnt Mocarella sūris  1 vnt Pesto padažas  1 šaukštelis Balzamico actas  1 šaukštelis Alyvuogių aliejus 1 v. Šaukštas Papuošimui kreminis balzamico padažas bei porai. Paruošimas: [...]

Įdaryta vištiena

Įdaras: konservuoti abrikosai, džiovintos slyvos, graikiniai riešutai, svogūnas. Vištienos filė pamušama, pabarstoma druska, pipirais, vištienos prieskoniais. Susukamas suktinukas su įdaru, apkepamas keptuvėje su riebalais. Baigiamas kepti orkaitėje 180 [...]

Vištienos filė suktinis su apelsinų padažu.

Įdaras: 30 g Mocarellos sūrio 10 g saulėje džiovintų pomidorų Išmušame 150 g vištienos filė, marinuojame su druska, vištienos prieskoniais ir cinamonu. Susukame į suktinį. Padažui pakaitiname 100 [...]

Vištienos filė suktinukai su špinatais ir sūriu

Vištienos filė pamušama, pabarstoma druska, pipirais, rūkyta paprika, čiobreliais, kapotu česnaku ir marinuojama 15 min. Filė išklojama špinatų lapais, užbarstoma tarkuotu sūriu ir čili pipirais. Susukamas suktinukas, susmeigiamas [...]

Vištienos filė, įdaryta sūriu ir slyvomis, su kuskusu, cukinijų, persikų ir mangų salotomis bei- mangų padažu.

 Įdaras: parmezano sūris tarkuotas pelėsinis sūris džiovintos slyvos Paruošimas: Vištienoje padarome kišenėlę ir prikemšame įdaro, marinuojame raudono vyno acto, sojos padažo, alyvuogių aliejaus mišinyje, beriame druskos, pipirų, provanso [...]

Įdarytas vištų kepenėlių paštetas apvalkale

Produktai: Tešlai: Miltai Sviestas Kiaušiniai Druska Paštetui: Vištų kepenėlės Obuoliai Sviestas Grietinėlė prieskoniai Gamybos technologija: Iš pateiktų produktų paruošiama tešla ir įdedama į šaldytuvą 30 min. Paruošiamos kepenėlės: [...]

Sumuštiniai su varškės masėmis

Produktai: Varškės ir žirnelių masė: Varškė Majonezas Žirneliai Druska Visus produktus sutrinti su elektriniu maišytuvu.  Varškės ir Kiaušinių masė: Varškė Majonezas Kiaušiniai Garstyčios Aštrusis karis Ciberžolė Druska Visus [...]

Vištienos salotos

Produktai: Vištienos file Iceberg salotos Gūžinės salotos Batonas Prieskoniai Žalias padažas: Petražolės Krapai Aliejus Druska Naminis majonezas: Kiaušinio tryniai Citrinos sultys Aliejus Garstyčios Gamybos technologija: Paruošiama vištienos file, [...]

Vištienos vyniotinis su slyvomis ir morkomis

Produktai ir  priemonės: Vištienos file Morkos Slyvos Vištienos prieskoniai Maistinė plėvelė Gamybos technologija: Vištienos file pjauname skersai pusiau taip, kad liktų apie 1 cm neįpjauta. Atverčiame viršutinę dalį [...]

Vištiena drebučiuose

Produktai:

Nugos torto paplotis įdarytas plakta grietinėle, šokoladiniai triufeliai su čili

Produktai: Triufeliai su čili 50 g apelsino 25 g cukraus 200 g juodojo šokolado 100 g riebios grietinėlės 25 g sviesto 1/3 šaukštelio čili ½ šakštelio cinamono Kaip [...]

Biskvitinis jogurto desertas su uogomis

Produktai: Mokinių praktinių darbų atsiskaitomieji patiekalai Kremui : 30 ml grietinėlės 25 ml jogurto 5 g cukraus pudros Juodųjų serbentų Biskvitui: 35 g kiaušinio trynio 5 g cukraus [...]

Obuolių ir ryžių desertas

Mokinių praktinių darbų atsiskaitomieji patiekalai Produktai: 25 g ryžių 100 ml pieno 100 ml grietinėlės 1 vnt kiaušinio 20 g cukraus 2 g cinamono 100 g obuolių Druskos [...]

Šokoladinis pyragaitis su migdoliniu sausainiu ir ledais pagardintas juodųjų serbentų ir abrikosų džemais

Šokoladinis pyragaitis su migdoliniu sausainiu ir ledais pagardintas juodųjų serbentų ir abrikosų džemais Mokinių praktinių darbų atsiskaitomieji patiekalai Produktai: Šokoladinis pyragaitis: (išeiga keturi pyragaičiai) 100g juodo šokolado 100g [...]

Vaniliniai ledai su keptomis vynuogėmis ir duonos trupiniais

Mokinių praktinių darbų atsiskaitomieji patiekalai Produktai vienai porcijai: 8 vynuogės 1 riekė juodos duonos (su grūdais) 50g vanilinių ledų Kaip gaminti: Vynuoges nuplauti ir pakepinti sausoje keptuvėje arba [...]

Obuolių ir avižinių dribsnių desertas (Kęstutis Juknelis, V12N1 )

Produktai: Obuoliai Avižiniai dribsniai Sviestas Cinamonas Citrinos sultys Cukrus Spanguolių džemas   Kaip gaminti: Dribsnius išsukti su sviestu ir cukrumi. Obuolius nulupti, supjaustyti griežinėliais, apšlakstyti citrinų sultimis ir [...]

Keptos figos, įdarytos migdoliniu kremu (Irvyda Vaičelytė, V12N2 )

1 porcijai, produktai: 3 vnt. figų Migdolų kremui: 10 g Migdolų maltų 10 g Cukraus pudros 10 g Sviesto 0,5 šaukšto Miltų 1 vnt. Kiaušinių 1 šlakelis Migdolų [...]

Vaisių ir varškės desertas

Produktai: 170g varškės 2 nedidelių bananų 1 kivio 2 - 3 šaukštų kondensuoto pieno citrinos sulčių šokolado drožlių pabarstymui Kaip gaminti: Bananus supjaustyti ir sumaišyti su varške. Kelias banano [...]

Smulkintos vištienos vyniotinis ir sumuštiniai

Gamintų patiekalų aprašymai ir nuotraukos šaltieji darbai.