„Ne jėga, o atkaklumas nulemia didelių darbų įvykdymą. – Samuel Johnson.“

Balandžio 16 dieną pirmą kartą Lietuvoje, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre buvo organizuotas draugiškas profesinio meistriškumo konkursas „Virėjas – padavėjas barmenas 2019“. Konkurso metu komandoje dirbo virėjas ir padavėjas barmenas. Jie turėjo pagaminti 4 porcijas šalto vištienos užkandžio ir nealkoholinio kokteilio derančių tarpusavyje. Konkurse dalyvavo net 8 mokinių komandos iš Jonavos, Švenčionių, Tauragės, Kuršėnų, Marijampolės ir Kauno profesinio mokymo įstaigų.

Dalyviai į savo patiekalus sudėjo visas savo žinias, įgūdžius ir meilę. Jų konkursinius darbus vertino komisija: Jevgenijus Volkovas (Geriausias Lietuvos virėjas 2016, Olimpinių ir Pasaulio kulinarijos čempionatų prizininkas), Rokas Galvonas („Roko virtuvė“, 2017 tarptautinio kulinarijos konkurso nugalėtojas), Marius Pupius (nacionalinių ir tarptautinių konkursų dalyvis ir nugalėtojas), Tomas Pletaras (Brand Ambasadorius Lietuvoje, Gėrimų idėjos / Barų konsultavimas). Vertinant konkurso dalyvių darbus taip pat dalyvavo svečiai iš Italijos: A Giorgio Adriano Buffone ir Angelo Bonfiglio.

Konkurso nugalėtojais, kurie surinko daugiausiai komisijos balų, tapo Aušrinė Brazaitytė ir Julius Mačiulis, „Originaliausios komandos“ apdovanojimą gavo Rėjus Depšys ir Gabrielė Česnavičiūtė, „Geriausias duetas“ atiteko Malvinai Abraitytei ir Vytautei Valaitytei, o „Kūrybiškiausia komanda“ tapo Raminta Šimbaraitė ir Smiltė Morkūnaitė.

Džiaugiamės nuoširdžiu visų mokinių darbu, linkime toliau tobulėti ir siekti užsibrėžtų tikslų. Dėkojame profesijos mokytojams, kurie negailėdami nei laiko, nei jėgų ruošė mokinius pirmą kartą organizuojamam konkursui. Tikimės tolimesnio bendradarbiavimo.

Konkurso organizatorės profesijos mokytojos Vita Brūzgienė ir Kristina Česlevičienė

Profesinio meistriškumo konkursas „Virėjas – padavėjas barmenas 2019“