Mokinių praktinių darbų atsiskaitomieji patiekalai

Produktai:

  • 25 g ryžių
  • 100 ml pieno
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 vnt kiaušinio
  • 20 g cukraus
  • 2 g cinamono
  • 100 g obuolių
  • Druskos
  • 15 g sviesto

Kaip gaminti:

  1. Išverdame ryžius su pienu, cukrumi ir druska.
  2. Iki baltumo išsukti trynius su likusiu cukrumi, sumaišyti su šaukštu išsukto sviesto ir ryžiais.
  3. Į išsuktą masę atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.
  4. Į paruoštą formelę dėti sluoksniais ryžių masę ir griežinėliais supjaustytą obuolį, pabarstyti cinamonu.
  5. Kepti apie 15-20 min. 180 °C temp.
  6. Tiekti su apelsinų sirupu, šokolado drožlėmis.

Žymos: