Produktai:

Triufeliai su čili

  • 50 g apelsino
  • 25 g cukraus
  • 200 g juodojo šokolado
  • 100 g riebios grietinėlės
  • 25 g sviesto
  • 1/3 šaukštelio čili
  • ½ šakštelio cinamono

Kaip gaminti:

  1. Apelsiną perpjauti, ir išspausti sultis. Supilti cukrų ir išmaišyti.
  2. Sudėti sulaužytą šokoladą ir sumalti kartu su sultimis.
  3. Sudėti likusius produktus ir kaitinti apie 10 min.
  4. Masę atvėsinti ir įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
  5. Formuojant triufelius juos apvolioti kakavoje, kokoso drožlėse, smulkintuose džiovintuose vaisiuose, kapotuose riešutuose. Galima į triufelio vidų įdėti riešutą, raziną ir kt.

Nugos torto paplotis

  • 30 g migdolų
  • 30 g cukraus
  • 130 g miltų
  • 75 g margarino

Kremas:

  • 100 ml pieno
  • 20 g kiaušinio
  • 40 g cukraus
  • 10 g krakmolo
  • 30 g pistacijų
  • 100 ml grietinėlės
  • Kulinarinių dažų

Kaip gaminti:

  1. Stambiai supjaustyti migdolus.
  2. Keptuvėje tirpinkite cukrų, kol paruduos.
  3. Sudėkite migdolus ir supilkite nugą į šaltą skardą. Atšaldykite. Sutrinkite grūstuve arba virtuvės kombainu.
  4. Sukapokite miltus ir mažesniais gabalėliais supjaustytus riebalus, geriau virtuvės kombainu.
  5. Sudėkite nugą. Įspauskite tešlą į mažas metalines papločių formeles. Sudėkite jas į kepimo skardą. Tešlą suraižykite.
  6. Nustatykite 200 ° C temp. ir apie 10 min kepkite. Iškeptus krepšelius išimkite iš formelių ir padėkite, kad pravėstų.
  7. Susmulkinkite pistacijų riešutus. Suplakite grietinėlę iki standumo.
  8. Įmaišykite pistacijų riešutus ir grietinėlę į išvirtą kremą. Dėkite kulinarinius dažus ir dar sykį permaišykite.
  9. Gautą kremą dėkite į krepšelį ir tiekite.

Žymos: