Jau antrus metus Erasmus+ programos partnerysčių projekto CuCoTa „Culture and Communication of Taste“, (Kultūra ir bendravimas per skonį) veikla tęsiama. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui, anglų kalbos mokytoja ekspertė Roma Šimukauskienė ir anglų kalbos mokytoja metodininkė Daina Lasienė dalyvavo mokytojų mokymuose Sofijoje, Bulgarijoje.

Naujojo Bulgarijos Universiteto 4 dėstytojai pristatė 10 temų, kurias rasime ruošiamoje mokomojoje medžiagoje. Buvo labai įdomu ir naudinga išklausyti ir padiskutuoti tokiomis temomis, kaip skonio antropologija, valgymas ne namie, vynas ir gaivieji gėrimai, maisto marketingas,žymiosios kompanijos ir bendravimo kultūra, maisto pakavimas ir t.t. Diskutuodami ieškojome panašumų ir skirtumų tarp projekte dalyvaujančių šalių.

Sofijos duonos ir konditerijos technologijų mokykloje vyko praktiniai užsiėmimai, kurių metu mokėmės kepti tradicišką bulgarišką Banitcą. Malonu žiūrėti kaip plonytę tešlą ruošia savo srities mokytojas profesionalas Nikolay Staykov, kuris yra baigęs šią mokyklą, ir po tęstinių mokslų universitete grįžo mokyti mokinių.

Šiuose mokytojų mokymuose dalyvavo:

  • New Bulgarian University – Bulgaria, Sofia
  • Kaunas Food Industry and Trade Training Centre – (Lithuania,Kaunas)
  • IPSEOA I. V. Florio di Erice – Italy, Trapani
  • Sofia High School of Bakery and Confectionery Technology -Bulgaria, Sofia

Cucota 2018 Bulgarija