Vitalijus Čiurovas, PB 15N gr absolventas  Kauno maisto pramonės ir prekybos mokykloje įgijo padavėjo barmeno specialybę, tačiau savo didžiają aistrą atrado pradėjęs gaminti rūšinę kavą. Šios vasaros pradžioje sumanęs pasitobulinti išvyko į Škotiją. Dirbdamas padavėju prabangiame viešbutyje, jis taip pat domėjosi kavos kultūra vietos kavinėse. Pastebėjęs, jog kavinių darbuotuojams trūksta kavos ruošimo įgūdžių, Vitalijus nusprendė pats pradėti siūlyti mokymus vietos verslams.

Dėka savo komunikabilaus būdo, Vitalijus greitai tapo kavos treneriu vietinėje kavos skrudinimo įmonėje. Tobulindamasis Vitalijus praleisdavo valandų valandas šalia kavos aparato, derindamas bei ragaudamas kavos gėrimus, jis išgerdavo per dešimt puodelių kavos. ,,Širdis daužosi, bet dar laiko,- sakydavo jis.“ Jo mėgstamiausias kavos mišinys – Brazilijos ir Etiopijos kavos, kartu sukurdamos tobulą santykį.

Ieškodamas naujų kavos skonių Vitalijus taip pat tobulino savo piešimo pieno puta techniką („Latte Art“). Piešti pieno puta pavyksta ne visiems. Puikų rezultatą lemia  praktiniai sugebėjimai, atkaklus darbas. Dera paminėti, jog Vitalijus „turi ranką“, kadangi pradėjęs nuo įprastų piešinių – širdelių ir rozečių – šiandien piešia įmantrius raštus – gražuoles gulbes, tulpes. Piešinys kavos puodelyje byloja apie puikiai išplaktą pieną. Visgi reikia prisiminti, kad norint pagaminti gerą kavą reikia mokėti, o kad mokėtum, reikia mokytis.

Džiaugiuosi, kad jau ne pirmą kartą Vitalijus savo įgūdžius perduoda pradedantiesiems padavėjams barmenams. Praktiniai patarimai, įvairios subtilybės pravers mokiniams ateityje

Nuoširdžiai dėkoju Vitalijui už geranorišką bendradarbiavimą

Profesijos mokytoja Angelina Oja

barista