2019 metų sausio 29 dieną Viešbučių ir restoranų sektoriniame profesinio praktinio mokymo centre (D.Poškos g.23) vyko atvira integruota pamoka „Stalo serviravimas ir patiekalų patiekimas įvairiais būdais“. Pamokoje dalyvavo virėjų ir padavėjų barmenų specialybės mokiniai.

Pamokos metu prisimintos pagrindinės serviravimo taisyklės, svečių aptarnavimo ypatumai. Didžiausias dėmesys buvo skirtas angliškam patiekalų patiekimo metodui. Dirbant šiuo metodu patiekalai yra baigiami ruošti svečio akivaizdoje. Padavėjas arba virėjas darbus atlieka ant pristatomo pagalbinio staliuko. Šis darbas reikalauja puikių darbo įgūdžių, drąsos. Pamokoje mokiniai mokėsi paruošti svečio akivaizdoje ir patiekti dvejas skirtingas salotas, sriubas bei desertus. Taip pat svečiui buvo siūlomas ir patiekiamas vanduo, duona. Pamokoje mokiniai dirbo aktyviai, vyko diskusijos.

Profesijos mokytojos Vita Brūzgienė ir Kristina Česlevičienė
Atvira pamoka Kristina ir Vita