1 porcijai reikės :

  • 120 g. nugarinės
  • 100 g. sviesto
  • 0,5 kukurūzo burbuolės
  • 1 saldžios paprikos
  • 1 svogūno
  • 1 česnako skilties
  • 1 citrinos
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukštelio žolelių mišinio
  • pipirų mišinio
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 4 pusės  vyšninių pomidorų
  • 4 vienetai agurkų rutuliukų
  • 4 špinatų lapai
  • žalumynų papuošimui
  • 2 šaukštai vyšnių be kauliukų
  • aliejaus

 

  1. Nugarinėje padaryti kišenę .
  2. Marinatas : česnaką sukapoti , išspausti pusę citrinos sulčių, suberti žolelių mišinį , įpilti šaukštą aliejaus , įberti druskos ir juodų pipirų pagal skonį . Viską išmaišyti ir gautu mišiniu aptepti nugarinę iš vidaus ir išorės . Pamarinuoti nugarinę apie 30 minučių .
  3. Įdaras: papriką ir svogūną supjaustyti šiaudeliais ir pakepti svieste , įberti truputį druskos bei pipirų . Gautu įdaru prikimšti jau pasimarinavusią nugarinės kišenę .
  4. Ertmę užsmeigti smeigtuku ir apkepti ant karštos keptuvės kad apskrustų . Apdengti folija ir  baigti kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje ,  20 minučių .
  5. 5.Garnyras : Kukurūzų burbuolę supjaustyti griežinėliais ,  apkepti svieste , pasūdyti ir papipirinti  .
  6. Padažas : Į sviestą  dėti medų , pašildyti ir supilti pusę citrinos sulčių , įberti druskos , išmaišyti .
  7. Patiekimas : Iškepusią nugarinę pailsinti 10 minučių , supjaustyti skersai ir patiekti ant viršaus užpiltu padažu , kukurūzų garnyru bei  daržovėmis .                                                  SKANAUS  !

Ruošė V-13 N/2 gr.mokinė Ingrida Bacevičienė

6