1 porcijai, produktai:

3 vnt. figų
Migdolų kremui:

  • 10 g Migdolų maltų
  • 10 g Cukraus pudros
  • 10 g Sviesto
  • 0,5 šaukšto Miltų
  • 1 vnt. Kiaušinių
  • 1 šlakelis Migdolų esencijos

Abrikosų džemui:

  • 30 g Abrikosų džemo
  • žiupsnelis Kardamono malto
  • žiupsnelis Čiobrelių
  • žiupsnelis Juodųjų maltų pipirų

Kaip gaminti:

  1. Išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad suminkštėtų.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių.
  3. Figas nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Figoms nupjaukite viršūnėles, nuo kotelio paliekant apie 0,5 cm. Neišmeskite. Raudoną vidų išskobkite skobtuku 2/3 viso turinio.
  4. Migdolų kremui į dubenį įdėkite sviestą, cukraus pudrą, maltus migdolus, 2 šaukštus miltų ir kiaušinį. Įlašinkite kelis lašus migdolų esencijos ir maišykite kol gausis vienalytė masė. Turi būti saldžiai skanu ir skaniai kvepėti migdolais. Nepersistenkite su migdolų esencija.
  5. Migdolų kremą reikia sudėti į figos vidų. Atsargiai, nesulaužant figų. Su mentele išlyginkite figų paviršių.
  6. Figas sudėkite į kepimo indą. Šalia sudėkite kotelius.
  7. Kepkite apie 5 minutes, kol gražiai parus.

Abrikosų džemas:

Į atskirą indą dėkite abrikosų džemą ir įberkite žiupsnelį kardamono. Viską išmaišykite. Įberkite truputį šviežiai maltų pipirų. Išmaišykite. Patiekite, papuošdami čiobreliais.

figos1 figos2

Žymos: