Mums reikės:

  •   200 g. menkės file
  •   1 citrinos
  •   Provanso žolelių
  •   Druskos, pipirų
  •   1 kiaušinio
  •   3 šaukštai  sėklų mišinio salotoms
  •   aliejaus kepimui
  •   150 g. bulvių “riešutėlių”
  •   150 g. vyšninių pomidorų
  •   keli baziliko lapeliai
  •   keletas graikinių riešutų
  •   1 šaukštas grietinės
  •   truputį mėlyno svogūno

Kaip gaminti:

  1. Provanso žolelių , citrinos sulčių , druskos , pipirų mišinyje pamarinuoti file 30 min.
  2. Žuvį apvolioti kiaušinio plakiniu ir sėklų mišiniu , iškepti keptuvėje su riebalais .
  3. 1 šaukštą sėklų mišinio pakepinti svieste ir įpilti 1 šaukštą citrinos sulčių , paskaninti cukrumi , druska ir pipirais .
  4. Bulvių “riešutėlius” iškepti gruzdintuvėje ir pasūdyti .
  5. Į pašildytos lėkštės vidury dėti keptą menkę , užpilti kepintų sėklų padažu , šalia dėti bulvių “riešutėlius” .
  6. Vyšninius pomidorus perpjauti pusiau ir patiekti su baziliko lapeliais , graikiniais riešutais ir grietine .
  7. Patiekalą papuošti kepto mėlynojo svogūno ir citrinos griežinėliais .                                                      SKANAUS!

Ruošė V-13 N/2 gr.mokinė Ingrida Bacevičienė

5