Justinas Kapkovičius, LRVVKA Tarybos narys; „IDW Esperanza Resort“

Juodoji saulažuvė patiekiama su degintos vanilės „infusion“ gelteklės tyre ir degintomis gelteklėmis, žaliųjų žirneliu padažu (iSi sifonas), kaparėlių ir pomidorų plutele, citrusinių vaisių aliejumi ir daug meilės

Gelteklių tyrė su deginta vanile:

  • 300 g gelteklės šaknų valytų /„Bonduelle“/
  • 200 ml – grietinėlės
  • 100 ml – pieno
  • 1 vanilės ankštis
  • Druska, pipirai

Geltekles apverdame sūdytame vandenyje. Dedame į puodą ir užpilame su pieno ir grietinėlės miksu (1 prie 2), kad apsemtų geltekles ir verdame, kol suminkštėja. Nukošiame skystį ir sutriname su blenderiu. Jei per tiršta, pilame skystį. Maišome su vanilės sėklomis (vanilė skrudinama perpjauta orkaitėje 5-ias minutes).

Degintos gelteklės:

Gelteklės apverdame sūdytame vandenyje, nudžioviname ir apskrudiname su karamelizatoriumi. Sudedame į vakuuminį maišelį ir uždedame popierinę servetėlę suvakuumuojame.

Pomidorų ir kaparėlių plutelė:

  • 200 g pomidorų
  • 50 g kaparėlių
  • 50 g Panko dribsnių
  • 10 ml alyvuogių aliejaus
  • Druska, citrinos sultys

Pomidorus nublanširuojame ir išimame sėklytes,susmulkiname mažais kubeliais ir nusausiname.

Kaparėlius nusausiname ir susmulkiname. Keptuvėje apkepame pomidorus ir kaparėlius, dedame Panko dribsnius, druską, citrinos sultis.

Žirnelių padažas (iSi sifonas norma 0.5ltr):

  • 300 g žirnelių /„Bonduelle“/
  • 100 ml daržovių sultinio
  • 200 ml grietinėlės
  • 30 g rūkytos šoninės
  • Druska

Viską užkaitiname ir sutriname su blenderiu.Perkošiame per sietelį. Ir užtaisome iSi sifoną.

Saulažuvė /„Reaton“/:

Saulažuvę suvyniojame į maistinę plėvelę ir 12 valandų laikome šaldytuve (0-2 laipsniai C). Dedame į vakuumavimo maišelius dedame sviesto ir citrinos odelę plonai pjaustytą, vakuumuojame. Verdame 56 laipsnių temperatūroje priklausomai nuo žuvies storio nuo 7 iki 14 minučių.

Citrusinų aliejus:

  • 1 greipfrutas
  • 1 apelsinas
  • 1 citrina
  • 200 ml Evoo

Išspaudžiame sultis iš citrusininių vaisių sumaišome su alyvuogių aliejumi, pasūdome.

Dėkojame produktų rėmėjams: UAB „Reaton“, „Bonduelle“, „Promo Cash&Carry“, AS „Santa

Maria“.