2021 m. lapkričio 8 d. virėjo mokymo programos mokiniai ir profesijos mokytojai išvyko į profesinę stažuotę I.P.S.S.E.O.A. mokykloje, Riccione mieste, Italijoje.

Stažuotės įspūdžiais dalijasi mokiniai:

Italijoje stažuotės metu atlikau praktiką mokykloje, kurioje mokosi būsimi virėjai, konditeriai, padavėjai. Stažuotės metu norėjau pagerinti įgūdžius, praplėsti akiratį naujomis gaminimo technologijomis, išbandyti naujus patiekalus. Tai man padėjo padaryti patyrę šefai bei mokiniai, kurie mane draugiškai priėmė, noriai rodė savo virtuvės ypatumus, bei dalino gerus patarimus.

Stažuotės metu mokytojai norėjo parodyti, supažindinti ir leisti pagaminti kuo daugiau Itališkų patiekalų ir desertų. Stažuotės metu dirbome tiek su virėjais, tiek su konditeriais, todėl tobulinomės abiejuose srityse, taip pat pasibandėme savo įgūdžius serviruojant stalą, bei dirbant už padavėjų stalo gaminant užkandžius. Laisvu metu turėdavome pažintines ekskursijas po istorinius Italijos miestus, aplankėme daug žymių vietų.

V21P gr. mokinys Gustas Šefleris

Šios stažuotės metu atlikau praktiką pagal savo virėjos specialybę, dirbdama kartu su toje mokykloje besimokančiais įvairių kursų mokiniais. Projekto metu gavau galimybę mokytis iš labai patyrusių ir savo darbą išmanančių virtuvės šefų.

Kiekvienos praktikos metu mokydavomės organizuoti darbą virtuvėje, dirbti grupėse su įvairių tautybių mokiniais, gaminti iš receptų tradicinius Itališkus patiekalus, panaudoti įvairias gaminimo technikas, bei patiekti, dekoruoti įvairius patiekalus.

Taip pat, šio projekto metu gavau galimybę paturistauti ir aplankyti kelias Italijos vietas kaip San Marinas, Ravena, Riminis ir pamatyti istorines, lankytinas vietas, susipažinti su Italijos kultūra bei ten gyvenančiais žmonėmis.

Taigi projektui pasibaigus įgavau pasitikėjimo darbui virtuvėje, pasisėmiau daug žinių apie Itališkus tradicinius patiekalus ir pačią Italiją, įgijau praktikos dirbti grupėse net trukdant kalbos barjerui.

V19 gr. Mokinė Eglė Marčiulaitytė