Esu Vilniaus universiteto, 4 bakalauro kurso studentė, studijuoju chemiją. Ateityje galvoju įgyti dar vieną – turizmo agento specialybę, todėl susipažinti su Kauno maisto pramonės ir prekybos  mokymo centru man buvo labai naudinga.

Labai sužavėjo itin šiuolaikiškai įrengtos patalpos: konferencijų salė, kompiuterių klasė, restoranas, viešbučio kambariai. Manau, čia besimokantys mokiniai turi puikias sąlygas mokytis, įgyti žinių bei praktikos, kuri bus naudinga dirbant.

Pasbebėjau, kad čia dirbantys dėstytojai – tikri savo srities žinovai, puikiai parengia  būsimus specialistus, jų reikalavimai griežti, todėl mokiniai  puikiai pasiruošę.

 Kai lankiausi Atvirų durų dienoje, mokymo centro restorane ir padavėjų mokomojoje klasėje besipraktikuojantys mokiniai buvo išties mandagūs, paslaugūs. Svečiai buvo vaišinani šerbetu, kava, mokinių paruoštais sumuštiniais, taip pat būsimi padavėjai-barmenai  pademonstravo, kaip flambiruoti  blynelius ant atviros ugnies, stalai  buvo labai gražiai paserviruoti. Labai patiko, kad po vaišių dirbę mokiniai paklausė: „Ar dar norėtumėte?“,  „Ar skanu buvo?“, kaip turėtų elgtis tikri padavėjai.

Mano manymu, mokymo kokybė centre yra išties gera.  Atvirų durų organizavimas buvo puikus, labai informatyvus.

VU studentė VAIDA

Kovo 17-18 dienomis mūsų mokymo centre vyko ATVIRŲ DURŲ DIENOS.

Renginys parodė, kad mūsų mokymo centru domisi Lietuvos mokiniai, nors ne taip gausiai kaip lapkričio mėnesį. Į Atvirų durų dieną  atvyko 45 mokiniai  ir 9 mokytojai  iš  14 mokymosi įstaigų.Taip pat apsilankė 6 tėvai.

Atvykusiems  į Viešbučių ir viešojo maitinimo sektorinį praktinio mokymo  centrą mokytojams ir mokiniams buvo pristatytas Mokymo centras.  D. Matulevičienė papasakojo apie  rengiamas specialybes, mokymosi programas ir karjeros galimybes. Jai talkino ir svečius lydėjo PB 14 grupės mokiniai.

Kaip visada puikią programą svečiams parengė padavėjai barmenai su mokytojomis Kristina, Angelina ir Gražina. Buvo padengti parodiniai  stalai. Susidomėję svečiai stebėjo, kaip  flambiruojami blyneliai,  vaišinosi šokoladiniu fondiu, gėrėjosi būsimų padavėjų barmenų meistriškumu ir mandagumu. Prie baro lankytojai buvo vaišinami kava ir šerbetu.

Virėjų specialybės mokiniai su mokytojomis Aušra ir Sonata ruošė vieno kąsnio sumuštinukus su įvairiomis masytėmis. Susižavėję svečiai mokėsi daryti ikriukus ir puošti sumuštinius. Aišku, didžiausią džiaugsmą suteikė paruoštų sumuštinukų degustavimas.

Lankytojai žavėjosi mokomuoju viešbučiu, kruopščiai sutvarkytais ir išradingai papuoštais  kambariais, klausėsi mokytojos Rimos pasakojimo, kaip atskirti kambarius pagal kategorijas, kokie yra mūsų viešbutyje patogumai ir įranga.  Administratorė Lina supažindino su viešbučio valdymo programa.

Pasidomėti mūsų specialybėmis paskatino ir „specialybių ratas“ . Mokytoja Dovilė ir jos mokiniai surengė įdomią loteriją. Svečiai suko ratą, atsakinėjo į pateiktus klausimus, susijusius su rengiamomis specialybėmis, ragavo gautus prizus. O prizai buvo labai skanūs kepinukai.

Ir MTP skyriuje moksleiviai kartu su  mokytoja Dovile Simanaitiene  siūlė sukti „Specialybių ratą“, svečiai atsakė į  klausimus susijusius su mūsų mokymo centro specialybėmis, domėjosi kur galima dirbti įgijus elektroninės prekybos agento, vadybininko padėjėjo ar smulkaus verslo organizatoriaus specialybes. Svečiai apžiūrėjo parduotuvę „Pelėda“, susipažino su kasos aparatu, prekių skanavimu, barkodais.

Mėsos ir duonos-konditerijos sektoriniame praktinio mokymo centre svečiai puošė Velykinius sausainius,  degustavo mūsų gaminius, susipažino su šakočių kepimo technologija,  gaminamos mėsos produkcijos asortimentu, stebėjo gaminių apipavidalinimą, domėjosi kaip kepamos mielinės bandelės ir duona.

Dėkojame visiems mokytojams, mokiniams padėjusiems organizuoti renginį.