Vienas iš svetingumo pasireiškimo būdų – dėmesys svečių papročiams, skoniui, užstalės tradicijoms. Užsienio svečių aptarnavimas šiuolaikiniame technologijų amžiuje tampa vis aktualesnis. Gyvendami viešbučiuose užsienio svečiai vis dažniau naudojasi maitinimo paslaugomis. Jų maitinimo organizavimas tampa sudėtine turizmo industrijos dalimi. Daugelis svečioje šalyje tikisi paskanauti kokybiškų patiekalų, susipažinti su nacionalinės virtuvės ypatumais.

Gruodžio 6 dieną kelionių agentų specialybės KA19N grupės mokiniai paruošė pristatymus tema „Svečiai iš įvairių šalių ir tų šalių nacionalinių virtuvių ypatumai“. Pristatymus stebėjo viešbučių ekonomo VE19P/T ir virėjų V19P grupių mokiniai ir net penki kelionių agentų grupei dėstantys mokytojai:

  • Turizmo verslo organizavimas – G.Adomonienė
  • Turizmo ir kelionių geografija – S.Andriuškevičienė
  • Estetika – E.Kontrimienė
  • Specialybės užsienio kalba – D.Lasienė
  • Profesijos informacinės technologijos – D.Čekavičienė

Mokytojos vertino darbus ir aptarė juos. Mokiniai pasistengė, bet, kaip sakoma, tobulumui ribų nėra. Sutarėme, kad po mėnesio vėl vyks integruota pamoka. Per mėnesį kiekvienas mokytojas savo pamokose stengsis padėti mokiniams pasiekti naujos pristatyto darbo kokybės:

  • kalba ir laikysena pristatant parduodamą produktą
  • užsienio kalbos klaidos
  • pateikiamos informacijos papildymas, struktūrizavimas
  • informacijos pateikimo auditorijai priemonės ir būdai
KA19N integruota pamoka