Produktai:

Tešlai:

  • Miltai
  • Sviestas
  • Kiaušiniai
  • Druska

Paštetui:

  • Vištų kepenėlės
  • Obuoliai
  • Sviestas
  • Grietinėlė
  • prieskoniai

Gamybos technologija:

  1. Iš pateiktų produktų paruošiama tešla ir įdedama į šaldytuvą 30 min.
  2. Paruošiamos kepenėlės: nuplaunamos, pašalinamos sausgyslės, pamirkomos pasūdytame vandenyje arba piene ir pakepinamos ištirpintame svieste.
  3. Nulupami obuoliai, išimamami sėklalizdžiai, supjaustomi skiltelėmis ir lengvai apkepinami keptuvėje ištirpinto sviesto.
  4. Pakepintas kepenėles, obuolius, prieskonius susmulkiname elektriniu maišytuvu.
  5. Paruoštą tešlą iškočiojame 3-5 mm storio ir įklojame į skardelę aukštesniais kraštais.
  6. Į skardelę su tešla dedame paruoštą kepenėlių masę, ant viršaus uždedame tos pačios tešlos lakštą, užtaisome  kraštelius, padekoruojame tešlos lapeliais.
  7. Apvalkalo viduryje išpjauname apskritimo formos angą (tam, kad iškepus ir atvėsinus, per ją būtų galima įpilti drebučius).
  8. Kepame 15 min 220 laipsnių temperatūroje, po to dar 30-40 min 160 laipsnių temperatūroje

v

Žymos: