2021 m. rugsėjo 13 d. išvykau 5 savaitėms stažuotis pagal Erasmus+ programos projektą Danijoje. Stažuotė vyko Slagelse mieste, priimančioje ZBC mokykloje.

Danijoje stažuotės metu atlikau praktiką mokykloje, kuri yra specializuota būsimiems virėjams. Mano šios stažuotės tikslas buvo gilinti įgūdžius maisto gamyboje bei savo asmeninius gebėjimus. Ten atvykusi nuo pat pirmųjų dienų mokiausi dirbti su naujausia maisto ruošimo įranga ir technologijomis bei buvau prižiūrima patyrusių šefų, kurie kreipė mane tinkama linkme ir davė patarimų tobulėti.

Stažuotės metu pagrindinis dėmesys kreipiamas į kūrybinį mąstymą gaminant patiekalus ir turimų įgūdžių tobulinimą: mokiausi gaminti įvairius patiekalus bei desertus, turėjau sugalvoti ir patiekti originalius patiekalus, taip pat suprasti dekoravimo ir serviravimo subtilybes. Didelis dėmesys buvo skirtas idėjoms mažinti maisto išmetimą ir energijos netausojimą maisto gaminime. Stažuotės metu ypač buvo skatinamas moksleivių kūrybiškumas, iniciatyvumas, savarankiškumas ir komandinis darbas virtuvėje.

V20P gr. mokinė Skaistė Rugytė

Stažuotė vyko pagal Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro įgyvendinamą projektą „Profesinis mobilumas“ Nr. 2020-1-LT01-KA116-077750