Vieno iš Centro vykdomų Erasmus+ projektų „Flexiplant“ dalyvės, viešėdamos Bialystoke I-ajame tarptautiniame projekto susitikime, bendravo ir bendradarbiavo su Regioninio kompetencijų centro bei Rezeknės technikumo projekto dalyviais. Atsižvelgiant į karantino pakoreguotas aplinkybes, susitikimas įvyko 2021 m. birželio 21-23 dienomis.Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro Maisto technologijų ir prekybos skyriaus vedėja Vilija Karbauskienė ir profesijos mokytoja Aušra Vilemienė atliko tyrimą apie augalinės mitybos skatinimo priežastis Europoje bei analizavo Lietuvos maisto gamybos situaciją profesinėse mokyklose. Savo šalies analizę taip pat atliko projekto partneriai – latviai ir lenkai. Tyrime aptariami socialiniai, ekonominiai, ekologiniai bei teisiniai aspektai, kodėl rekomenduotina rinktis maisto produktus iš augalų bei grūdų. Šiame etape tikimasi iš surinktos teorinės medžiagos parinkti grūdinių ir daržovių patiekalų mokymo ir gaminimo metodus kai naudojamas nedidelis procentas mėsos. Žodis FLEXI reiškia lankstumą, kai stengiamasi gaminti sveikus, skanius, maistingus bei patrauklius patiekalus. Projekto dalyviai tolesniame etape įvertins aprašytus patiekalus, augalinio maisto gamybos įtraukimo į mokymo procesą galimybes bei aptars dabartinę situaciją. Vėliau, atsižvelgiant į augalinio maisto gamybos technologijas, bus kuriamas vadovas, mokymo programoms papildyti.Kitais metais įvykstančiuose savaitės kursuose Bialystoke, projekto dalyviai tobulins įgūdžius ir kompetencijas. Projekto koordinatorius Grzegorz Orlovskij įvardino priežastis, kurios jį paskatino imtis šio projekto. Idėja kilo bendradarbiaujant su viena ekologinio ūkio įmone, kuri kartu yra ir mokymo institucija, modeliuojanti požiūrį apie tvarią mitybą, apimančią produkto auginimo ir pagaminimo procesą. Grzegorz pristačius šį ūkį, susitikimo dalyviai išreiškė norą jį aplankyti.Susitikimo metu Bialystoke buvo ne tik pristatomi jau nuveikti darbai, bet ir aplankytos dvi miesto vidurinės mokyklos. Biologijos ir chemijos mokytojos pasakojo apie vietinių žolių gydomąsias savybes bei jų panaudojimą praktiniame gyvenime arba pamokų metu. Pasakojimo metu prisikėlė sena ir primiršta žiniuonių išmintis, kuri praktikuojama pamokų metu. Projekto dalyviai buvo maloniai priimti vienoje iš Bialystoko maisto gamybos profesinių mokyklų, kur svečiai buvo pavaišinti mokinių, būsimų konditerių iškeptais sausainiais, parodytos mokymo klasės bei gamybinės patalpos.