Profesijos mokytojos metodininkės Vitos Brūzgienės ir V18T grupės mokinės Robertos Šerpytytės desertai

Plikytos tešlos pyragaitis su plikytu kremu, aviečių konfi ir šokoladiniu burbulu

Plikyta tešla

540 gr. vandens;
120gr. sviesto;
270gr. miltų;
6 vnt. kiaušiniai
2 gr. druskos
Į verdantį skystį su sviestu pilami persijoti miltai ir maišant kaitinama, kol jie visiškai užsipliko. Pavėsinus iki 50 ºC temperatūros, maišant tešlą, įmušami kiaušiniai. Tešla supilama į formas ir kepama 170 ºC temperatūros apie 50 min.

Plikytas kremas

200 gr. pieno (iki 80 ºC);
2 vnt. tryniai;
50 gr. cukraus;
20 gr. kukurūzų krakmolo;
2 gr. vanilinio cukraus;

Trynius išsukti su cukrumi ir krakmolu. Pieną su vaniliniu cukrumi užvirinti ir plona srove supilti ant trynių. Gautą masę kaitinti garų vonelėje, kol masė užvirs ir pavirti ~ 2-3 min.

Aviečių konfi

112 gr. aviečių tyrės;
25 gr. invertinio cukraus;
2 gr. želatinos;
2 gr. citrinos sulčių;
8 gr. cukraus;
2 gr. pektino;

Pektiną sumaišyti su cukrumi. Aviečių tyrę sumaišyti su invertiniu cukrumi, pakaitinti. Suberti cukrų su pektinu, užvirinti ir pavirti apie minutę. Nukelti nuo ugnies, supilti citrinos sultis, išmaišyti. Sudėti želatiną ir atvėsinti.

Pasiflorų/mango ir kokosų desertas

250 gr. Pasiflorų tyrė;
150 gr. mango tyrė;
5 gr. želatinos;

Želatina išbrinkinti ir sudėti į pašildytas tyres. Išpilstyti į formas ir užšaldyti.

Kokoso želė

300 gr. kokoso pienas;
50 gr. cukraus;
5 gr. želatina
Želatina išbrinkinti ir sudėti į pašildytą kokoso pieną. Išpilstyti į formas ir užšaldyti.