Rugsėjo 25-29 dienomis mūsų mokymo centre vyko tarptautinio projekto CuCoTa  (Culture and Communication of  Taste) partnerių susitikimas, kurio metu trys dienos buvo skirtos mokytojų iš Italijos, Bulgarijos ir Lietuvos mokymams ir dvi dienos planuotam projekto partnerių susitikimui.

Antradienio ir trečiadienio pagrindinė tema buvo maistas ir etika (Food and Ethics). Užsiėmimus vedė Tarptautinio Semiotikos Instituto lektoriai. Mokėmės, diskutavome, lyginome trijų šalių maisto etikos ir kultūros panašumus bei skirtumus.

Ketvirtadienio ir penktadienio teorinės dalies mokymų pagrindinės temos buvo skirtos eksperimentavimui su maistu (Experimenting with Food) ir meniu vertimams („Translating“ Food: The Menu) restoranuose, kavinėse, užeigose ir t.t.

Užsiėmimų dalyviai turėjo ne tik teorinę, bet ir praktinę mokymo dalį. Mūsų centro profesijos mokytojos mokė svečius kaip iškepti lietuvišką duoną ir šakotį. Svečiai labai džiaugėsi, kad galėjo dalyvauti šiame kepimo procese patys.

CuCoTa partnerių susitikimo metu planavome tolesnę projekto veiklą, tikslinome planuojamų susitikimų datas, aptarėmė projekto svetainės dizainą ir pagrindines temas bei nuorodas.

Susitikimo pabaigoje trijų projekte dalyvaujančių šalių mokytojos buvo suskirstytos į dvi komandas ir, naudodamos savo šalyje populiarius produktus, stengėsi pagaminti naujus patiekalus.( The Invention of Culinary Tradition – Cooking (& Eating) Workshop). Šioje dalyje savo gaminimo patirtį ir įgūdžius turėjo pademonstruoti visi komandų dalyviai. Buvo smagu, išradinga, skanu.

Dėkojame mūsų mokymo centro profesijos mokytojams, mokytojams, darbuotojams ir mokiniams prisidėjusiems prie projektinio susitikimo sklandžios eigos savo darbais, pagalba ar geru žodžiu.

Svečiai liko dėkingi ir sužavėti.

 

Roma Šimukauskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Daina Lasienė, anglų kalbos mokytoja metodininkė

cucota2018-09