Produktai:

Mokinių praktinių darbų atsiskaitomieji patiekalai

Kremui :

  • 30 ml grietinėlės
  • 25 ml jogurto
  • 5 g cukraus pudros
  • Juodųjų serbentų

Biskvitui:

  • 35 g kiaušinio trynio
  • 5 g cukraus pudros
  • 7 g miltų
  • 5 g kukurūzų miltų
  • 30 g kiaušiniobaltymo
  • druskos

Kaip gaminti:

  1. Trynį sumaišome su cukraus pudra ir miltais.
  2. Baltymus išplakame su trupučiu druskos iki standžių putų.
  3. Išplaktus baltymus supilame į biskvito tešlą ir atsargiai išmaišome. Tešlą pilame į skardelę su sviestiniu popieriumi ir su mentele išlyginame paviršių.
  4. Kepame apie 10-15 min, 160 °C orkaitėje.
  5. Iškeptą biskvitą atvėsiname ir ruošiame kremą.
  6.  Grietinėlę sumaišome su jogurtu ir cukrumi. Galima pilti likerio ar vaisių, uogų sirupo, citrinos sulčių.
  7. Iš atvėsusio biskvito formuojame norimos formos blynelius ir dedame sluoksniais su kremu. Šį desertą galima tiekti taurėje. Tarp sluoksnių galima įdėti įvairių vaisių.

Žymos: