Gegužės 14 dieną vyko atviros integruotos praktinės pamokos nuotoliniu būdu „Vaisių pjaustymas angliškuoju būdu ir skirtingas jų patiekimas“. Pamokoje dalyvavo padavėjų barmenų PB18 ir virėjų V19P grupių mokiniai, o jas stebėjo VDU ŠA Edukologijos tyrimo instituto II-os pakopos Profesijos edukologijos studijų programos studentai bei jų dėstytojai N.Čiučiulkienė ir prof. S.Daukilas.

Mokiniai mokėsi kaip taisyklingai pjaustyti bananą, greipfrutą ir melioną svečio akivaizdoje. Taip pat buvo supažindinti su įvairiais įrankiais, „palengvinančiais“ vaisių pjaustymą. Pamokos metu mokėsi kaip pasigaminti vaisių patiekimui lėkštės dekorus: karamelizuotą baltąjį šokoladą ir kavos skonio biskvitą iš sifono –  „kempinę“, kaip estetiškai patiekti vaisius lėkštėje.

Lėkštėse vaisiai gali būti patiekiami su įvairiais priedais: ledais, balto šokolado trupiniais, karamelės padažu ir kitais dekoro elementais, iš kurių kiekvienas suteikia vaisiams pikantiškumo.

Integruotos skirtingų profesijų pamokos paįvairina įprastą pamokų atmosferą, praturtina mokinių žinias, praplečia akiratį.

 Pamokas vedė profesijos mokytojos
Vita Brūzgienė ir Kristina Česlevičienė

atvira pamoka vaisiu pjaustymas anglisku budu