Vasario 8 d. Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre (D. Poškos g. 23) vyko atvira pamoka, tema „Šalti patiekalai, jų patiekimas“. Pamoką vedė profesijos mokytoja metodininkė Vita Brūzgienė kartu su LRVVKA nariu, pasaulio kulinarijos čempionato „IKA/Culinary Olympics 2016“ dalyviu, restorano „Moon“ virėju Mantu Petraičiu, kuris jau ketvirtą kartą svečiuojasi mūsų mokymo centre.

Pamokoje buvo  demonstruojami:

  • Jautienos kapotinis patiekiamas  su 64OC temperatūroje virtu kiaušiniu, batatų traškučiu, kelmučiais, traškiais svogūnais;
  • Smidrai su olandišku padažu, putpelės kiaušiniu marškinėliuose, sūrio traškučiu, alyvuogių žeme;
  • Vištienos kepenėlių paštetu su juodųjų serbentų geliu, karamelizuotais svogūnais, itališka duona, džiovintomis spanguolėmis;
  • Rūkytos žuvies putėsiai, marinuotais svogūnais, ikrais, juodos duonos trupiniais, ryžių popieriumi;

Nuoširdžiai dėkojame M. Petraičiui už pasidalintas žinias, profesinę patirtį ir idėjas. Lauksime sugrįžtant

Profesijos mokytoja metodininkė Vita Brūzgienė

Atvira_pamoka 2019-02-08