Konditeris

Maisto technologijų ir prekybos skyrius (kontaktai)



KONDITERIO MOKYMO PROGRAMA, valstybinis kodas 330081110
Priimami mokiniai baigę 10 klasių. Mokymo trukmė 3 metai.
Įgiję konditerio kvalifikaciją galėsite dirbti konditeriu, kurti savo verslą,tęsti studijas aukštosiose universitetinėse ir neuniversitetinėse mokyklose.
Mokysitės:
Vidurinio ugdymo dalykų (11-12 klasės)
Profesinio mokymo dalykų:
• Konditerijos pusgaminių ir dekoravimo elementų gamybos technologija
• Duonos ir pyrago gaminių technologija
• Konditerijos gaminių gamybos technologija
• Cukrinės konditerijos ir šokolado gaminių gamybos technologija
• Kreminių gaminių gamybos technologija
• Technologiniai įrengimai
• Ekonomikos ir verslo pagrindai
• Informacinės technologijos
• Aplinkosauga
Profesinio mokymo dalyką sudaro teorinis mokymas ir mokomoji praktika. Mokomoji praktika vykdoma moderniose laboratorijose mokykloje ir įmonėse- UAB,,Alkava“, UAB ,,Biola“, UAB,,VIP Saldumynai“, UAB,,Daugšiagirio dvaro konditerija“, UAB,,Gardėsis“, IĮ Gulbinienės konditerijos ceche.Dalis mokinių turi galimybę mokomąją praktiką atlikti užsienyje.
Baigę programą gebėsite:
• Parinkti ir paruošti žaliavas
• Naudotis gaminių technologinėmis kortelėmis ir receptūromis
• Gaminti įvairius konditerijos pusgaminius
• Paruošti įvairias konditerines tešlas, formuoti gaminius, juos iškepti ir apipavidalinti
• Gaminti rankų darbo šokoladinius saldainius ir desertus
• Formuoti ir apipavidalinti įvairius kreminius gaminius
• Užmaišyti mielines tešlas duonos ir pyrago gaminiams,formuoti ir kepti duonos ir pyrago gaminius
• Laikytis darbo ir asmens higienos taisyklių

II-KURSE LAIKYSITE BRANDOS EGZAMINUS IR ĮGYSITE BRANDOS ATESTATĄ

III-KURSE TĘSITE PROFESINIO MOKYMO DALYKŲ MOKYMASI, ATLIKSITE PRAKTIKĄ (15 SAV.)MOKYMO ĮSTAIGOJE ARBA ĮMONĖJE IR LAIKYSITE ĮGYTŲ KOMPETENCIJŲ EGZAMINĄ.

KONDITERIO MOKYMO PROGRAMA

Priimami mokiniai baigę 12 klasių. Mokymo trukmė 1.5 metai. Mokiniai dirbantys pagal specialybę turės galimybę teorinio mokymo dalykus mokytis nuotoliniu būdu.

Mokysitės:
Bendrųjų dalykų:
• Valstybinė kalbos kultūra ir specialybės kalba
• Kūno kultūra
• estetika
Profesinio mokymo dalykų:
• Konditerijos gaminių pusgaminiai
• Mielinės tešlos gaminių technologija
• Nemielinės tešlos gaminių gamybos technologija
• Kreminių gaminių gamybos technologija
• Technologiniai įrengimai
• Ekonomikos ir verslo pagrindai
• Informacinės technologijos
• Aplinkosauga
• Specialybės užsienio kalba
• Darbuotojų sauga ir sveikata
• Gamybos apskaita
Profesinio mokymo dalyką sudaro teorinis mokymas ir mokomoji praktika. Mokomoji praktika vykdoma moderniose laboratorijose mokykloje ir įmonėse- UAB,,Alkava“, UAB „Biola“, UAB „VIP Saldumynai“, UAB „Daugšiagirio dvaro konditerija“, UAB „Gardėsis“, IĮ Gulbinienės konditerijos ceche.Dalis mokinių turi galimybę mokomąją praktiką atlikti užsienyje.
Baigę programą gebėsite:
• Parinkti ir paruošti žaliavas
• Naudotis gaminių technologinėmis kortelėmis ir receptūromis
• Gaminti įvairius konditerijos pusgaminius(kremus, glajus,sirupus, dekoravimo elementus)
• Paruošti nemielines tešlas, formuoti gaminius, juos iškepti ir apipavidalinti
• Paruošti mielines tešlas ,formuoti gaminius, juos iškepti ir apipavidalinti
• Formuoti ir apipavidalinti įvairius kreminius gaminius
• Laikytis darbo ir asmens higienos taisyklių
• Planuoti individualios įmonės veiklą

BAIGĘ PROFESINIO IR BENDRŲJŲ DALYKŲ MOKYMĄ IR GAVĘ TEIGIAMUS ĮVERTINIMUS ATLIKSITE BAIGIAMĄJĄ PRAKTIKĄ (8 SAV.)MOKYMO ĮSTAIGOJE ARBA ĮMONĖJE IR LAIKYSITE ĮGYTŲ KOMPETENCIJŲ EGZAMINĄ.

KONDITERIO MOKYMO PROGRAMA, valstybinis kodas 217081106

Priimami mokiniai, baigę mokyklą pagal specialiąsias ugdymo programas arba nebaigę pagrindinės mokyklos, kurie mokėsi pagal specialiąsias ir adaptuotas mokymo programas. Mokymo trukmė 3 metai.

Mokysitės:
Bendrųjų dalykų:
• Valstybinė kalbos kultūra ir specialybės kalba
• Kūno kultūra
• estetika
Profesinio mokymo dalykų:
• Konditerijos gaminių pusgaminiai
• Mielinės tešlos gaminių technologija
• Nemielinės tešlos gaminių gamybos technologija
• Kreminių gaminių gamybos technologija
• Technologiniai įrengimai
• Ekonomikos ir verslo pagrindai
• Informacinės technologijos
• Aplinkosauga
• Specialybės užsienio kalba
• Darbuotojų sauga ir sveikata
• Gamybos apskaita
• Piešimas ir lipdymas
• Kūno kultūra
Profesinio mokymo dalyką sudaro teorinis mokymas ir mokomoji praktika. Mokomoji praktika vykdoma moderniose laboratorijose mokykloje ir įmonėse- UAB,,Alkava“, UAB ,,Biola“, UAB,,VIP Saldumynai“, UAB,,Daugšiagirio dvaro konditerija“, UAB,,Gardėsis“, IĮ Gulbinienės konditerijos ceche. Dalis mokinių turi galimybę mokomąją praktiką atlikti užsienyje.
Baigę programą gebėsite:
• Parinkti ir paruošti žaliavas
• Naudotis gaminių technologinėmis kortelėmis ir receptūromis
• Gaminti įvairius konditerijos pusgaminius(kremus, glajus,sirupus, dekoravimo elementus)
• Paruošti nemielines tešlas, formuoti gaminius, juos iškepti ir apipavidalinti
• Paruošti mielines tešlas ,formuoti gaminius, juos iškepti ir apipavidalinti
• Formuoti ir apipavidalinti įvairius kreminius gaminius
• Laikytis darbo ir asmens higienos taisyklių

BAIGĘ PROFESINIO IR BENDRŲJŲ DALYKŲ MOKYMĄ IR GAVĘ TEIGIAMUS ĮVERTINIMUS ATLIKSITE BAIGIAMĄJĄ PRAKTIKĄ (15 SAV.) MOKYMO ĮSTAIGOJE ARBA ĮMONĖJE IR LAIKYSITE ĮGYTŲ KOMPETENCIJŲ EGZAMINĄ.


 

PROFESIJOS MOKYMAS