Virėjas

2 metai baigusiems 12 klasių
3 metai, kartu suteikiant vidurinį išsilavinimą baigusiems 10 klasių
Viešbučių ir viešojo maitinimo skyrius (kontaktai)

Baigusiems mokyklą pagal spec. ugdymo programas arba nebaigusiems pagrindinės mokyklos (ne jaunesniems kaip 14 m.) siūlome įgyti virėjo profesiją (3 m.). Mokymas vyks Taikos pr. 133, Kaunas – Maisto technologijų ir prekybos skyriuje.


Mokymo programa skirta rengti virėjus, gebančius parengti kokybiškus maisto produktus ir žaliavas patiekalų gamybai, naudoti šiuolaikinius įrengimus ir technologijas, saugiai dirbti vadovaudamasis darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės apsaugos bei higienos reikalavimais, apskaičiuoti maisto produktų reikmes pusgaminių ir patiekalų gamybai, parenkti šiluminio paruošimo būdus karštiesiems ir šaltiesiems patiekalams pagaminti ir juos patiekti.

Siekiant šių tikslų būsimieji virėjai mokomi  teoriniuose ir praktiniuose užsiėmimuose:

  • Karštų patiekalų ruošimo technologija, ruošimas
  • Miltinių patiekalų tešlų ruošimo technologija, ruošimas
  • Šaltų ir saldžių patiekalų ruošimo technologija
  • Proginių ir užsakomųjų patiekalų ruošimo technologija
  • Pirminis produktų ir pusgaminių ruošimas
  • Sriubų, padažų ir garnyrų ruošimas
  • Saldžių patiekalų ir gėrimų ruošimas
  • Proginių ir užsakomųjų patiekalų ruošimas
  • Maisto prekių mokslas
  • Aptarnavimo pagrindai
  • Maitinimo įmonių įrengimai
  • Darbo organizavimas
  • Kalkuliacija ir apskaita
  • Sveikos mitybos pagrindai
  • Mitybos fiziologija ir gera higienos praktika
  • Darbuotojų sauga ir sveikata
  • Teisės pagrindai
  • Specialybės užsienio kalba (anglų, vokiečių, rusų)
  • Baigiamoji praktika

Baigusieji 10 klasių ir besimokantys pagal virėjo programą gali pasirinkti mokymosi modulį – Kulinarinis paveldas.

Svarbiausios asmeninės savybės: bendravimas, darbo drausmė, fizinė ištvermė,
kūrybiškumas, sąžiningumas, darbštumas, tvarkingumas, atsakingumas.

Praktinis mokymas geriausiuose Lietuvos ir užsienio viešbučiuose, restoranuose ar kavinėse.  Jo metu įtvirtinami ir tobulinami maisto ruošimo įgūdžiai.

Programa baigiama asmens įgytų kompetencijų vertinimu.

Baigusiajam suteikiama virėjo kvalifikacija.

Baigus virėjo  mokymo programą mokymąsi galima tęsti pagal aukštojo mokslo visuomeninio maitinimo studijų krypties programas.

 


 

PROFESIJOS MOKYMAS