Projektas „HoReCa sektoriaus profesijos mokytojų technologinių kompetencijų tobulinimas“

URPMC APRCKėdainių PRC             KMPPMC

 

 

Leonardo da Vinci mobilumo projektas Nr. LLP-LdV-VETPRO-2013-LT-0865 „HoReCa sektoriaus profesijos mokytojų technologinių kompetencijų tobulinimas“

Projekto teikėjas – Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras. Siunčiantys partneriai – Utenos regioninis profesinio mokymo centras, Alytaus profesinio rengimo centras, Kėdainių profesinio rengimo centras.

Priimantys partneriai:

Projekto metu 12 padavėjo ir barmeno, virėjo bei viešbučio darbuotojo mokymo programos profesijos mokytojų vyks į 2 savaičių stažuotes Italijoje, Latvijoje ir Švedijoje.

 Vyko vizitai:

Projekto tikslas – tobulinti HoReCa sektoriaus profesinio mokymo specialistų iš profesinių mokymo centrų technologines kompetencijas, praktines žinias.

Projekto trukmė – 18 mėnesių. Pradžia – 2013-06-01, pabaiga – 2014-11-30.

Planuojami projekto rezultatai:

  1. Patobulintos 12 HoReCa sektoriaus profesijos mokytojų technologinės kompetencijos;
  2. Patobulintos 12 HoReCa sektoriaus profesijos mokytojų anglų k. žinios;
  3. Sudaryti 3 (kiekvienam srautui) surinktos informacijos pristatymai;
  4. Stažuočių metu profesijos mokytojų surinktos žinios, informacinė padalomoji medžiaga, įgūdžiai bei nuotraukos – naudojamos praktinių užsiėmimų su mokiniais metu;
  5. Surinkta informacija dalinamasi su kolegomis;
  6. Publikuojama informacija – projektinės veiklos populiarinimas.
  7. Atlikta praktinė stažuotė Švedijos (Ester Mosessons gymnasium), Italijos (Hotel Pietre Nere) bei Latvijos (Rīgas pārtikas ražotāju vidusskola) įstaigose.
  8. 12 HoReCa sektoriaus profesijos mokytojų suteiktas Europass mobilumo pažymėjimas bei priimančios įstaigos suteiktas pažymėjimas liudijantis dalyvavimą stažuotėje;


Projekto sklaida:

  1.  4 informaciniai renginiai – Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, Alytaus profesinio rengimo centre, Utenos regioniniame profesinio mokymo centre ir Kėdainių profesinio rengimo centre.
  2. 4 pranešimai apie projekto eigą, baigtį ir rezultatus publikuojami mokymo centrų informacinėse lentose, stenduose.
  3. Publikavimas mokymo centrų internetinėse svetainėse (projektų skiltyje).
  4. Publikacijos mokymo centrų internetinėse svetainėse apie mokytojų atranką į stažuotes.
  5. 3 publikacijos mokymo centrų internetinėse sveitainėse apie įvykusias stažuotes (naujienų ar aktualijų skiltyje).
  6. 12 HoReCa sektoriaus profesijos mokytojų pamokų ir praktinių užsiėmimų su mokiniais metu demonstruojama surinkta informacija (skaidrių, nuotraukų pagalba), perduodami gebėjimai (nauji maisto gamybos, aptarnavimo būdai, receptai, technika).

Dalyvių atrankos kriterijai:

  • Kandidatas turi būti padavėjo barmeno, virėjo, viešbučio darbuotojo mokymo programų profesijos mokytojas;
  • Užsienio (anglų) kalbos pagrindai;
  • Noras dalyvauti projekte ir įgyti naujų kompetencijų;
  • Dalyvio motyvacija – noras tobulėti.

Profesijos mokytojai norintys dalyvauti projekto dalyvių atrankoje, iki 2013.10.10 turi pateikti prašymus.  Prašymo formą galima gauti Vystymo sk. (Taikos pr. 133, 2 a.) arba forma čia Prašymas dalyvauti atrankoje HORECA 2013 10 02

Projektinė veikla vykdoma gavus Europos Sąjungos paramą pagal Mokymosi visą gyvenimą programą, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.