Projektas “GARDI MĖSA“

 Leonardo da Vinci  mobilumo projektas Nr. LLP-LdV-IVT-2013-LT-0837  “GARDI MĖSA“

Projekto teikėjas- Utenos regioninis profesinio mokymo centras.

URPMC

 

Siunčiantys partneriai– Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras, Panevėžio prekybos ir paslaugų verslo mokykla ir Kelmės profesinio rengimo centras.

Projektas skirtas pirminio profesinio mokymo lygmens moksleivių maisto pramonės, maisto produktų gamybos darbuotojų  ir virėjo specialybių moksleivių profesinių kompetencijų tobulinimui.

Priimantys partneriai:

  • Austrijos Land und Forstwirtschaftlicher Betrieb
  • Suomijos Länsirannikon Koulutus Oy WinNova
  • Uddannelsescentret i Roskilde – Slagteriskolen

 Projekto metu 18 Utenos regioninio profesinio mokymo centro mokinių, 9 Kauno maisto ir prekybos mokymo centro mokiniai ir po 8 mokinius iš Panevėžio prekybos ir paslaugų verslo mokyklos ir Kelmės profesinio rengimo centro turės galimybę 3, 4 ir 5 savaites stažuotis Austrijoje, Suomijoje ir Danijoje.

Numatomi  vizitai:

  • Danijoje 2013-11-03 iki 2013-12-07 (5 savaitės), nuotraukos
  • Austrijoje 2014-03-19 iki 2014-04-19 (4 savaitės) (įspūdžiai)

Stažuočių metu dalyviai turės galimybę: susipažinti su priimančių partnerių naujausiomis maisto perdirbimo technologijomis, mėsos apdorojimo bei jos produktų ruošimo realizavimui procesu, patobulinti savo užsienio kalbos įgūdžius profesinėje veikloje, bendraujant su kitų šalių moksleiviais bei darbuotojais, praplėsti savo sociokultūrinį bei tarpkultūrinį akiratį pažindami priimančios šalies kultūrą, papročius, tradicijas.

Projekto nauda ir rezultatai:

  1. Atlikę projekte numatytą stažuotę, moksleiviai įgys pasitikėjimo savimi, savo gebėjimais, profesinį pasididžiavimą, noro siekti žinių ir tobulėti, įgyti patirties dirbti tarptautinėje komandoje, galės darbą atlikti kvalifikuotai, sėkmingiau konkuruoti darbo rinkoje.
  2. bus organizuojamas stažuotės dalyvių įgytų praktinių įgūdžų demonstravimas kasmetinėje profesinio meistriškumo šventėje. 2014 vasario mėn. Utenos RPMC esančiame sektoriniame maisto pramonės praktinio mokymo centre bus pravestas seminaras panašaus profilio profesijos mokytojams bei moksleiviams, mėsos perdirbimo pramonės ir mėsos prekybos įmonių atstovams. Šiuo seminaru bus siekiama potencialiems darbdaviams pristatyti jaunus darbuotojus, kurie darbo vietose pademonstruos savo įgūdžius;
  3. projekto dalyviai gaus Europass dokumentus.
  4. stažuotė bus įskaityta kaip mokomosios praktikos dalis.

Mokiniai bus atrenkami pagal šiuos kriterijus:

  •      profesines žinias,
  •      praktinius įgūdžius,
  •      gebėjimą atstovauti mokyklą, šalį ir save užsienio šalyje,
  •      komunikacinius įgūdžius užsienio kalba (anglų, vokiečių),
  •      užklasine veikla,
  •      asmenines savybes.

Spalio mėn. vyks dalyvių atranka.

Mokiniai, norintys dalyvauti atrankoje, turi rašyti prašymą ir motyvacinį laišką. Dėl formų kreiptis į Vystymo skyrių (2 a., Taikos pr. 133) arba pas savo grupių vadovus.

 

Veikla vykdoma gavus Europos Sąjungos paramą pagal Mokymosi visą gyvenimą programą.