„Restoranų darbuotojų praktinių įgūdžių ir įvairių darbo kompetencijų tobulinimas užsienio šalyse“

Leonardo da Vinci  mobilumo projektas “Restoranų darbuotojų praktinių įgūdžių ir įvairių darbo kompetencijų tobulinimas užsienio šalyse“ Nr. LLP-LdV-IVT-2013-LT-0855,

VTPVM LLP_LTKMPPMC

Projekto teikėjas – Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla.

Siunčiantys partneriai – Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras ir Utenos regioninis profesinio mokymo centras.

Socialinis partneris Lietuvoje: viešbutis „Radisson Blu Hotel Lietuva“

Priimantys partneriai užsienyje:

  • viešbučių profesinė mokykla „Les Petites Bruyeres“ (Prancūzija),
  •  viešbutis PIETRE NERE S.R.L. (Italija).
  • profesinė mokykla Uddannelsescentret i Roskilde- Slagteriskolen „Danish Meat Trade College“ (Danija),

Projekto metu 6 KMPPMC (po 2 virėjų/konditerių/padavėjų-barmenų mokinius keliaus į Italiją, Daniją ir Prancūziją)

Numatomi vizitai:

Projekto tikslas – tobulinti ir gilinti virėjų, konditerių ir barmenų-padavėjų profesijos moksleivių praktinius įgūdžius ir kompetencijas.

Stažuočių metu dalyviai turės galimybę:

susipažinti ir išmokti gaminti, serviruoti, puošti bei patiekti įvairius tradicinius priimančių partnerių patiekalus; susipažinti su naujausiomis technologijomis maisto ruošime, patiekime bei puošime; patobulinti savo įgūdžius dirbant su naujausia virtuvės įrangą;  įgyti patirties dirbti tarptautinėje komandoje; tobulinti užsienio kalbos įgūdžius profesinėje veikloje; įgyti pasitikėjimo savimi, savo sugebėjimais, siekti žinių ir noro tobulėti; praplėsti savo sociokultūrinį akiratį pažįstant priimančios šalies kultūrą, papročius, tradicijas.

Projekto nauda ir rezultatai:

  1. Aukštesnės kvalifikacijos, konkurencingi ir tenkinantys darbo rinkos poreikius virėjo, konditerio ir padavėjo-barmeno specialybės darbuotajai.
  2. Įvykdžius projektą, remiantis dalyvių įgyta patirtimi, bus parengta metodinė medžiaga „Patiekalų ruošimo technologinių procesų ypatumai ir patiekimo būdai“.
  3. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykloje bus pravestas seminaras kitų panašaus profilio mokyklų mokytojams ir mokiniams, kurio metu mokiniai demonstruos įgytus praktinius įgūdžius, gamins tradicinius priimančių partnerių šalių patiekalus, vyks šių patiekalų degustavimas.
  4. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykloje bus organizuotas sklaidos renginys, kuriame dalyvaus visi siunčiantys ir socialiniai partneriai. Šio renginio metu bus pristatyta parengta metodinė medžiaga „Patiekalų ruošimo technologinių procesų ypatumai ir patiekimo būdai“, mokiniai demonstruos įgytus praktinius įgūdžius, gamins tradicinius priimančių partnerių šalių patiekalus, vyks degustacija. Taip pat dalyviai pateiks patiekalų receptus, kuriuos socialiniai partneriai galės pritaikyti savo meniu.
  5. Projekto dalyviai gaus Europass dokumentus.
  6. Ši stažuotė bus įskaityta kaip mokomosios programos dalis.

Mokiniai bus atrenkami pagal šiuos kriterijus:

profesines žinias, praktinius įgūdžius, komunikabilumą, komunikacinius įgūdžius užsienio kalba (anglų), visuomeninę veiklą, asmenines savybes (pareigingumą, darbštumą, lankstumą).

Mokiniai, norintys dalyvauti projekto dalyvių atrankoje, iki 2013 -09-18 pateikia prašymus su grupių vadovų rekomendacija lietuvių kalba ir CV anglų kalba.  Prašymo formą galima gauti Vystymo sk. (Taikos pr. 133, 2 a.) arba čia žemiau

Vilniaus TPVM  PRAŠYMAS DALYVAUTI PROJEKTE 2013 09 12

Veikla vykdoma gavus Europos Sąjungos paramą pagal Mokymosi visą gyvenimą programą.