Projektas „Šokolado ir marcipano panaudojimas konditerijoje“

erasmus

„Šokolado ir marcipano panaudojimas konditerijoje“, Nr. 2015-1-LT01-KA102-013244

2016-05-17 dienos savaitraščio  „Ūkininko patarėjas“ Nr.57 straipsnis apie projektą „Šokolado ir marcipano panaudojimas konditerijoje“. Straipsnį skaitykite čia…

Projekto teikėjas ir siunčianti organizacija – Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras.

BORDO LOGOTIPAS75

Priimantis partneris:

  • Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums– profesinė mokykla, http://www.rtrit.lv

rigasturisma

  1. Pirmasis mobilumas 2015-11-30 iki 12-15
  2. Antrasis mobilumas 2016-02-22 iki 03-08

Projekto tikslai:

  • Atlikti modulio „Konditerijos pusgaminių ir dekoravimo elementų gamybos technologija“ 2 savaičių darbo su šokoladu ir marcipanu mokomąją praktiką priimančioje organizacijoje Latvijoje;
  • Tobulinti profesijos mokytojų bendrąsias ir profesines kompetencijas, dalyvaujant praktinio mokymo procese priimančioje organizacijoje;
  • Taikyti ECVET ir Europass įvertinant, užskaitant ir pripažįstant mokinių mokymosi rezultatus.

Projekto trukmė: 2015.06.01 – 2016.06.01.

Projekto sklaida: 

Projekto eigoje (po mobilumų) dalyviai dalinsis savo patobulintomis kompetencijomis su kitais mokymo centro mokiniais bei mokytojais, vykdys demonstracines pamokas, kurios bus atviros visiems. Taip pat dalinsis savo patirtimi, naujais receptais ir idėjomis mokymo centro tinklapyje, talpins nuotraukas iš mobilumų mokymo centro informacinėse lentose, centro Facebook paskyroje. Dalyviai mokytojai pasidalins informacija su kolegomis, kartu vystys naujas idėjas apie programų tobulinimą.

Po mobilumų planuojamas projekto baigiamasis renginys, kuriame bus dalinamasi  stažuočių patirtimi ir akimirkomis, demonstruojami praktiniai gebėjimai. Renginys numatomas atviras, į jį kviečiant mokymo centro partnerių atstovus.

Taip pat bus vykdoma tolimesnė sklaida, dalyviams dalinantis asmenine patirtimi. Dalyvavę mokytojai praktinių bei teorinių užsiėmimų metu perduos mokiniams savo žinias, informuos apie galimybę tobulinti savo žinias Europos profesinio mokymo įstaigose bei įmonėse.

Tikslinės grupės:

-Profesinių mokyklų mokiniai;

-Profesinių mokyklų darbuotojai;

-Konditerijos įmonių darbuotojai;

Dalyvių atrankos kriterijai:

Mokiniai, norintys dalyvauti atrankoje į mobilumų veiklas užsienio mokymo institucijose ir/ar organizacijose, turės pateikti:

  1. Užpildytą prašymą/anketą;
  2. Europass CV anglų kalba;
  3. Anglų k., profesijos mokytojo bei grupės vadovo rekomendacijas;
  4. Asmens dokumento kopiją (jei atrankos komisijos bus atrinkti vykimui į stažuotę).

Mokytojai, norintys dalyvauti mobilumuose, turės pateikti:

  1. Prašymą ir Europass CV anglų kalba.

Tiek mokiniai, tiek mokytojai, norintys dalyvauti, turi gebėti save ir savo motyvaciją pristatyti anglų kalba atrankos posėdžio metu.

Dalyvio motyvacija – noras tobulėti.

Projektinė veikla vykdoma gavus Europos Sąjungos paramą pagal Erasmus+ programą, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.