Seminaras konditerijos profesijos mokytojams

Maisto technologijų ir prekybos skyriuje 2015 04 29 d. vyko seminaras profesijos mokytojams tema „Mielinės ir mielinės sluoksniuotos’’ tešlos. Seminarą pravedė UAB „Leipurin’’ technologė. Konditerio specialybės profesijos mokytojos dirbo grupėmis. Taip pat seminare turėjo galimybę dalyvauti darbo rinkos deleguoti konditerio kvalifikaciją pasirinkę klausytojai. Jie pasidalino į grupeles prie mokytojų. Kiekviena grupė gamino skirtingas tešlas ir skirtingus gaminius. Be mielinių tešlų išbandytas krekerių mišinys, pagaminti kelių rūšių sausainiai, česnakinis mišinys, margarinas kapotai tešlai. Gamintos mielinė ir sluoksniuota mielinė tešlos su pagerintojais, išbandyti kelių rūšių įdarai. Mokytojų pageidavimu pagamintos plikyta ir baltymų tešlos iš atitinkamų mišinių, nors ir neįtrauktos į seminaro programą. Planuotas 4 val. Seminaras užtruko šiek tiek ilgiau, tačiau rezultatai tikrai džiugino.

Posted in Naujienos.