Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos 2014m. konferencija

Belgradas – baltasis miestas, kryžkelė tarp rytų ir vakarų.

Belgradas įsikūręs Sava ir Dunojaus upių santakoje, būsima 2020m. kultūros sostinė – Serbijos ekonominis, švietimo ir mokslo centras.

aeht

Belgradas garsus audringa istorija. Miestas ne kartą buvo užkariautas, priklausė turkams, tarpais valdė Habsburgai. 1806 m. tapo Serbijos kunigaikštystės, nuo 1882 m. – karalystės sostine, 1813–1830 m. -Osmanų imperijos sudėtyje. 1918 m. tapo Serbų, Chorvatų ir Slovėnų Karalystės (nuo 1929 m. – Jugoslavija) sostine, 1944–1992 m. buvo Jugoslavijos Federacinės Liaudies Respublikos (nuo 1963 m. Jugoslavijos Socialistinės Federacinės Respublikos) sostine, 1992–2003 m. – iširusios Jugoslavijos, 2003–2006 m. – Serbijos ir Juodkalnijos Federacijos, o nuo 2006 m. – Serbijos Respublikos sostine.

Tai riba tarp dviejų didžių kultūrų ir daugelio civilizacijų susitikimo vieta.

Šiame multikultūriniame mieste 2014-11-17/22 dienomis Crown Plaza viešbutyje įvyks AEHT (http://www.aeht.eu/) metinė konferencija. Kauno MPPMC nuo 2013 m. yra AEHT (Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos) narė.

Daugeliui jaunų žmonių ši konferencija – svarbus įvykis jų gyvenime. Konferencijos metu vyks įvairūs konkursai: „Haute“ (aukštosios) virtuvės, „Nouvelle“ (naujosios) virtuvės, dekatlono, vyno pateikimo, restorano aptarnavimo, kokteilių baro, baristos, turistų aptarnavimo, viešbučio registratūros, vadybos grupės.

Virėjų konkursas išskirtas į dvi kategorijas : „Haute“ virtuvė ir „Nouvelle“ virtuvė. Pagrindinis siekis – mokyti jaunus ir būsimus šefus suprasti skirtumus tarp šių dviejų sąvokų ir sukurti visiškai skirtingas konkurso formas, koncentruotas į klasikines virimo technikas ir modernią aukštąją virtuvę. Kauno MPPMC V13N1 grupės mokinė D.Valinčiūtė (mokytoja S.Tutlienė) ruošiasi dalyvauti „Haute“ virtuvės konkurse, kuris vyks remiantis August Escoffier gaminimo filosofija. Pagrindinis šio konkurso tikslas – remti klasikinį virtuvės meną ir klasikines virimo meno technikas, grįstas August Escoffier receptais.

  • Visi konkurso dalyviai ruoš patiekalus pagal iš anksto gautus receptus, susidedančius iš 3 patiekalų meniu su detalizuotais ingredientais pagal teikiamas rekomendacijas.
  • Būtina išankstinė praktika su mokyklų dėstytojais/mokytojais.
  • 3 studentų komanda per 3 valandas turės paruošti ir pateikti 2 parodomąsias ir 2 skirtas teisėjams porcijas.
  • Makimalus komandų skaičius – 12.
  • Konkursas vyks pagrindinėje virtuvėje.

Pagrindinis konkurso tikslas –remti komandinę dvasią, klasikines svetingumo technikas bei Belgradą – turistams patrauklią vietą.

 

Posted in Profesiniai renginiai, Projektų naujienos.