Suaugusių profesinio mokymo skyrius

Skyriaus kontaktai

Adresas: Vilniaus g. 42, LT-44287
Skyriaus vedėja Marytė Petkevičienė
telefonas: (8 37) 47 40 17,  8 684 74462
Skyriaus nuostatai
el.paštas: suaugusiumokymas@mpcentras.lt

Asmenys, pageidaujantys įgyti specialybės kvalifikaciją arba kompetenciją (-as), čia gali mokytis:

  • Asmeninėmis lėšomis;
  • Darbdavio lėšomis;
  • Darbo biržos lėšomis.

Kontaktinė forma


žinutė skirta suaugusių skyriaus vedėjai Marytei Petkevičienei  suaugusiumokymas@mpcentras.lt





Jūsų Vardas (privaloma)

Jūsų Elektroninio pašto adresas (privaloma)

Tema

Jūsų Pranešimas

Jei Jūs ne robotas, tai tikrai įrašysite reikiamą skaičių

Priėmimo tvarka:


Asmenys, pageidaujantys įgyti specialybės kvalifikaciją arba kompetenciją (-as), gali mokytis:

  • Asmeninėmis lėšomis;
  • Darbdavio lėšomis;
  • Darbo biržos lėšomis.

Informaciją apie Lietuvos darbo biržos paslaugas ir įgyvendinamas priemones, profesinį mokymą bei finansavimo galimybes galima rasti: http://www.ldb.lt/Informacija/PaslaugosAsmenims/Puslapiai/Parama_mokymuisi.aspx

Pageidaujantieji mokytis pateikia dokumentus:

  • Asmens dokumentą (LR pasas ar tapatybės kortelė);
  • Išsilavinimo dokumentą ( pagrindinio mokslo baigimo pažymėjimą, brandos atestatą);
  • Santuokos liudijimą ar kitą dokumentą, patvirtinantį pavardės, vardo keitimą ( jei keitėsi);
  • Medicininę pažymą (f086/a, f048/a arba f083-1/a) ar jos kopiją.

Registracija vyksta Vilniaus g. 42-201, Kaunas
Informavimas ir konsultavimas:  tel.: 8-37-474017; +370 684 74462 ; el.p suaugusiumokymas@mpcentras.lt
Baigus formaliojo profesinio mokymo programą ir sėkmingai išlaikius asmens įgytų kompetencijų vertinimo egzaminą išduodamas profesinio mokymo diplomas.
Baigus neformaliojo profesinio mokymo programą ir sėkmingai išlaikius kompetencijos egzaminą išduodamas įgytos kompetencijos pažymėjimas.

Mokymo programos

FORMALIOJO PROFESINIO MOKYMO PROGRAMOS

Virėjo Mokymosi trukmė – 36 sav.

(reikalingas išsilavinimas – nebaigtas pagrindinis)

Virėjo Mokymosi trukmė – 32 sav.

(reikalingas išsilavinimas – pagrindinis)

Pagalbinio virtuvės darbuotojo Mokymosi trukmė – 13 sav.

(reikalingas išsilavinimas – nebaigtas pagrindinis)

Konditerio Mokymosi trukmė – 40 sav.

(reikalingas išsilavinimas – nebaigtas pagrindinis)

Konditerio Mokymosi trukmė – 32 sav.

(reikalingas išsilavinimas – pagrindinis)

Duonos gaminių kepėjo Mokymosi trukmė – 20 sav.

(reikalingas išsilavinimas – pagrindinis)

Mėsos išpjaustytojo Mokymosi trukmė – 16 sav.

(reikalingas išsilavinimas – pagrindinis)

Padavėjo Mokymosi trukmė – 25 sav.

(reikalingas išsilavinimas – vidurinis)

Padavėjo Mokymosi trukmė – 28 sav.

(reikalingas išsilavinimas – pagrindinis)

Barmeno Mokymosi trukmė – 24 sav.

(reikalingas išsilavinimas – vidurinis)

Pardavėjo Mokymosi trukmė – 30 sav.

(reikalingas išsilavinimas – pagrindinis)

Pardavėjo Mokymosi trukmė – 22 sav.

(reikalingas išsilavinimas – vidurinis)

Kasininko - pardavėjo Mokymosi trukmė – 25 sav.

(reikalingas išsilavinimas – vidurinis)

Prekybinės salės darbuotojo Mokymosi trukmė – 12 sav.

(reikalingas išsilavinimas – nebaigtas pagrindinis)

Sekretoriaus-referento Mokymosi trukmė – 17 sav.

(reikalingas išsilavinimas – vidurinis)

Smulkaus verslo paslaugų teikėjo Mokymosi trukmė – 13 sav.

(reikalingas išsilavinimas – vidurinis)

Verslo organizatoriaus Mokymosi trukmė – 26 sav.

(reikalingas išsilavinimas – vidurinis)

Mažų prekybos ir maitinimo įmonių darbo organizatoriaus Mokymosi trukmė – 26 sav.

(reikalingas išsilavinimas – vidurinis)

Viešbučio kambarinės Mokymosi trukmė – 15 sav.

(reikalingas išsilavinimas – vidurinis)

Viešbučio kambarinės Mokymosi trukmė – 19 sav.

(reikalingas išsilavinimas – pagrindinis)

Viešbučio ekonomo Mokymosi trukmė – 20 sav.

(reikalingas išsilavinimas – vidurinis)

 

 

 

NEFORMALIOJO PROFESINIO MOKYMO PROGRAMOS

Virėjo kvalifikacijos tobulinimo Mokymosi trukmė – 6 sav.

(reikalingas išsilavinimas – virėjo kvalifikacija)

Konditerio kvalifikacijos tobulinimo Mokymosi trukmė – 6 sav.

(reikalingas išsilavinimas – konditerio kvalifikacija)

Duonos kepėjo Mokymosi trukmė – 6 sav.

(reikalingas išsilavinimas – pagrindinis)

Mėsos perdirbėjo Mokymosi trukmė – 8 sav.

(reikalingas išsilavinimas – pagrindinis)

Maisto išdavimo darbuotojo Mokymosi trukmė – 1 sav.

(reikalingas išsilavinimas – nebaigtas pagrindinis)

Picų kepėjo Mokymosi trukmė – 2 sav.

(reikalingas išsilavinimas – pagrindinis)

Šakočių kepėjo Mokymosi trukmė – 2 sav.

(reikalingas išsilavinimas – pagrindinis)

Profesinės anglų kalbos maistininkams Mokymosi trukmė – 3 sav.

(reikalingas išsilavinimas – vidurinis)

Mikrožalumynai ir valgomi augalų žiedai

2018 m. spalio 5d. Viešbučių ir viešojo maitinimo skyriuje vyko atvira pamoka tema „Mikrožalumynai ir valgomi augalų žiedai“. Pamoką vedė įmonės “Promo Cash&Carry atstovas Vladas Judickis ir profesijos mokytoja metodininkė Vita Brūzgienė.

Mikro daigai – tai labai nedideli daržovių ir prieskonių valgomieji augalų daigai, turintys stiprų ir koncentruotą skonį, kurie papildo patiekalą neatrastais kvapais, spalvomis ir praturtina maistą vitaminais bei mineralinėmis medžiagomis. Labai plačiai naudojami restoranų šefų, kaip papuošimas ant įvairių patiekalų: salotų, sriubų, sumuštinių, padažams ir kitų patiekalų puošybai. Suteikia gyvumo ir spalvos patiekalui.

V. Judickis išsamiai papasakojo apie mikrožalumynus ir išskirtinius augalų žiedus: pvz. „Blinq“, „Sechuan“, „Dushi Buttons“, pupų, begonijų, bei jų pritaikymą kulinarijoje.

Mokiniai galėjo ne tik pamatyti, bet ir paragauti žalumynų, įvertinti jų skonines savybes.

Suaugusiųjų profesinio mokymo skyriaus vedėja Marytė Petkevičienė

Mikrožalumynai

Kviečia Suaugusiųjų profesinio mokymo skyrius

 Vilniaus  g. 42 – 201, tel. 8 684 74462 ,  (8 37) 47 40 17

El. p. suaugusiumokymas@mpcentras.lt, kursai@mpcentras.lt

 

Eil.

Nr.

Mokymo programa,

valstybinis kodas

Reikalingas išsilavinimas Mokymo pradžia/pabaiga Mokymo trukmė

(val./dienos/

savaitės)

1. Duonos gaminių kepėjo, 262072101 Pagrindinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-03-18

2019-04-29

800/100/20
2. Konditerio, 262072102 Pagrindinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-06-12

2019-07-10

1280/160/32
3. Konditerio, 162072102 Nebaigtas pagrindinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-08-08

2019-09-05

1600/200/40
4. Barmeno, 362101301 Vidurinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-04-15

2019-05-08

960/120/24
5. Padavėjo, 362101302 Vidurinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-04-23

2019-05-15

1000/125/25
6. Padavėjo, 262101301 Pagrindinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-05-15

2019-06-11

1120/140/28
7. Mėsos išpjaustytojo, 262072103 Pagrindinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-02-15

2019-03-15

640/80/16
8. Kasininko – pardavėjo, 362041604 Vidurinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-04-23

2019-05-15

1000/125/25
9. Pardavėjo, 362041601 Vidurinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-04-01

2019-04-29

880/110/22
10. Pardavėjo, 262041601 Pagrindinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-05-29

2019-06-26

1200/150/30
11. Pagalbinio virtuvės darbuotojo, 161101301 Nebaigtas pagrindinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-01-25

2019-02-21

520/65/13
12. Virėjo, 262101303 Pagrindinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-06-12

2019-07-10

1280/160/32
13. Virėjo, 162101301 Nebaigtas pagrindinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-07-11

2019-08-07

1440/180/36
14. Smulkaus verslo paslaugų teikėjo, 362041704 Vidurinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-01-25

2019-02-21

520/65/13
15. Verslo organizatoriaus,

362034703

Vidurinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-04-30

2019-05-28

1040/130/26
16. Viešbučio kambarinės,

362101305

Vidurinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-02-08

2019-03-07

600/75/15
17. Viešbučio kambarinės,

262101302

Pagrindinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-03-08

2019-04-05

760/95/19
18. Viešbučio ekonomo, 362101304 Vidurinis 2018-10-22

2018-11-19

2019-02-22

2019-03-19

680/85/17

 

Mokslas mokamas užimtumo tarnybos, darbdavių, asmeninėmis lėšomis.

Esant poreikiui, mokymų pradžią deriname.

 

Atvira pamoka tema „Flambiravimas“.

2018 m. rugsėjo 7 dieną Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre vyko atvira pamoka tema „Flambiravimas“.

Pamokos metu mokiniai buvo supažindinti su flambiravimo technikos pagrindais. Tai maisto ruošimo būdas, kai patiekalai gamybos proceso pabaigoje apipilami nedideliu stipraus alkoholio kiekiu ir uždegami. Alkoholis flambiravimo metu išgaruoja ir patiekalams suteikia aromatą.

Mokiniai galėjo praktiškai pabandyti flambiruoti blynelius.

Pamokoje dalyvavo mokymo centro mokiniai.

Pamoką vedė profesijos mokytojos metodininkės Kristina Česlevičienė ir Vita Brūzgienė.

Suaugusiųjų profesinio mokymo skyriaus vedėja Marytė Petkevičienė

Posted in Skyriai, Suaugusių skyrius.