Ką valgau, taip ir jaučiuosi

Šiandien Lietuvos gyventojai skiria vis daugiau dėmesio savo sveikatai. Gyventi sveikai tampa madinga. Vienas iš pagrindinių sveikatos šaltinių yra sveika mityba. Nors mokinių mitybai skiriamas ne mažas dėmesys valstybėje, mokinių mityba nėra sveikatai palanki.

Siekiant atkreipti mokykloje besimokinančių mokinių dėmesį į savo mitybą, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro Maisto technologijų skyriuje lankėsi VšĮ „Sveikatai palankus“ komanda, kuri mokiniams ne tik suteikė teorinių žinių, bet privertė domėtis, kokius produktus reikėtų rinktis, į ką atkreipti dėmesį renkantis vieną ar kita produktą, kad jis būtų sveikatinantis, o ne žalojantis sveikatą. Mokiniai po teorinės dalies gavo paplušėti virtuvėje ir pabandyti pasigaminti desertą, kuris būtų ne tik skanus, bet ir sveikas, degustavo kitus, jau pagamintus sveikus užkandžius.

Kad ši pamoka greitai nepasimirštų ir mokiniai galėtų pademonstruoti ko išmoko ir kas įsiminė, komandos gavo namų darbų užduotis. Kiekviena dalyvavusi komanda, turės sukurti, pagaminti, fotografuoti ir aprašyti savo sveikuolišką patiekalą ar užkandį ir pristatyti jį kompetentingai vertinimo komisijai. Taip jie sudalyvaus Kauno regiono mokykliniame konkurse „Sveikos mitybos šefas“. Smagu, kai konkursai išeina iš tradicinių konkurso rėmų, kai organizatoriai ne tik reikalauja atlikti užduotis, bet ir patys įdeda daug darbo ir pastangų, o dar svarbiau, kad po konkurso bus apdovanoti visi mokiniai, kurie dalyvaus, nepriklausomai nuo užimtos vietos. Reikia tikėtis, kad po šios pamokos mokiniai atidžiau rinksis produktus parduotuvėje, atkreips dėmesį į užrašus etiketėje, kritiškiau mąstys apie tai, kokį maistą renkasi. Juk ne veltui sakoma,- ką valgau, taip ir jaučiuosi.

Renginio organizatorės: A.Katinienė, G.Ciukšienė, R. Gudonienė, V.Poderienė.

 
sveika mityba

Posted in Naujienos.