Tarptautinis konditerių meistriškumo konkursas

„KLASIKA NAUJAI“

2019 m. sausio 31 d. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre vyko Tarptautinis profesinio mokymo įstaigų mokinių konditerių profesinio meistriškumo konkursas „Klasika naujai“ Centre varžėsi profesinių mokyklų mokiniai iš 6 Lietuvos miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Utenos, Kėdainių, Alytaus ir iš 3 užsienio šalių – Latvijos, Estijos ir Ukrainos.

Konditeriu_konkursas_2019-01-29

Konkurso atidarymo ceremonija prasidėjo Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro direktoriaus Alvydo Prano Grevo sveikinimo žodžiu. Moksleiviai burtų keliu buvo suskirstyti į 8 mišrias grupes, t.y. vienoje komandoje buvo mokiniai iš skirtingų miestų ir net šalių.

Buvo gaminami „Kuršėnų“ pyragaičiai – vyniotiniai. Tačiau komandoms reikėjo iš tradicinių vyniotinio sudedamųjų produktų sudaryti savo receptūras. Konditerių profesijos mokytoja Janina Narbutienė pakomentavo užduotį – „Klasika – mūsų Kuršėnų vyniotinis. Dalyvių užduotis – naudojant tuos pačius ingredientus, pritaikyti naujas konditerijos tendencijas, sukurti kažką savo, naujai.“

Moksleiviai iš Lietuvos mokyklų dalinosi savo patirtimi ir žiniomis apie Lietuvos konditeriją su svečiais iš užsienio šalių. „Lietuvių ir užsieniečių gamybos technikos šiek tiek skiriasi. Tačiau skirtumai nėra ryškūs, tos šalys mums gana artimos“ (J.Narbutienė).

Kol mokiniai gamino, jų mokytojai, bei renginio svečiai buvo pakviesti į Kaune įsikūrusią kepyklą AB „Fazer Gardėsis“, kur buvo supažindinti su įmonės produkcija, technologinėmis linijomis ir procesais. Vėliau mokytojai dalyvavo ekskursijoje po Kauno senamiestį.

Konkurso metu mokinių pagamintus saldumynus degustavo ir vertino komisija. Buvo vertinamas gaminių skonis ir išvaizda. Nugalėtojai apdovanoti Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro rėmėjų įsteigtais medaliais ir knygomis apie Lietuvą, apie konditeriją.

Sveikiname tarptautinio konditerių profesinio meistriškumo konkurso nugalėtojus

I vieta

Laura Kemzūraitė- Klaipėdos turizmo mokykla
Daina Urbonaitė- Kėdainių profesinio rengimo centras

II vieta

Reda Zubaitė- Klaipėdos turizmo mokykla
Evaldas Paltanavičius- Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras

III vieta

Kristiina Org- Tartu profesinio rengimo centras, Estija
Laura Bakaitė- Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla

Mokykla dažnai organizuoja įvairius profesinius konkursus. Štai jau gegužės mėnesį planuojamas nacionalinis padavėjų konkursas.

Norime pasidžiaugti, kad nuolat bendraujame ir su mokymo įstaigomis iš kitų šalių. Danija, Estija, Latvija, Suomija, Italija, Belgija, Vokietija – šios šalys dažniausiai minimos sutartyse mokinių, vykstančių į praktiką Europoje. Mokykla priklauso Europos viešbučių ir restoranų mokyklų asociacijai, kuri taip pat organizuoja konkursus. Juose dalyvauja ir mūsų mokyklos komandos.

Didelis mokyklos įvertinimas – naujų žinių siekiantys brandūs žmonės. Gyvenime kartais tenka keisti kvalifikaciją. Direktoriaus pavaduotojos Romos Šimukauskienės teigimu, centre mokosi netgi savo srityje gerai žinomi verslininkai, pajutę, kad nori geriau pažinti produkto gamybos subtilybes. Baigę mokyklą, mūsų mokiniai gali tapti ne tik gerais kvalifikuotais darbuotojais, bet ir kurti savo verslą.

Mūsų mokymo centre mokiniai gali įgyti paklausias profesijas: maisto pramonės darbuotojo, konditerio, virėjo, padavėjo ir barmeno, pardavėjo, svečių aptarnavimo darbuotojo, viešbučio ekonomo, kelionių agento, smulkiojo verslo organizatoriaus, elektroninės prekybos agento, apskaitininko ir kasininko. Populiariausios specialybės stojančiųjų tarpe yra konditeriai, virėjai, padavėjai ir barmenai.

„Labai reikalingos profesijos yra viešbučio ekonomas ir svečių aptarnavimo darbuotojas. Sulaukiame daug prašymų iš viešbučių. Viešbučių tinklai auga visoje Lietuvoje, o darbuotojų trūksta. Ruošiame visas viešbučiui reikalingas profesijas, į jas mokytis atėjęs žmogus tikrai gautų darbą“, – patikino pavaduotoja. „Mūsų mokymo įstaiga sulaukia didelio mokinių susidomėjimo, o profesiniai konkursai padeda išlaikyti mokyklos žinomumą, mokinių siekį būti geru specialistu“.

Parengė Vystymo skyriaus vedėja Rita Komolova

KLASIKA NAUJAI

Posted in Naujienos, VIDEO.