Profesionalas dalinasi patirtimi

Spalio 23 d. Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre (D. Poškos g. 23) svečiavosi istorinės virtuvės restorano „Ertlio namas“ šefas ir savininkas Tomas Rimydis, kuris papasakojo senosios lietuviškos virtuvės istoriją, palygino ją su šiuolaikine virtuve, pasidalijo savo gerąja darbo patirtimi.

Lietuviška istorinė virtuvė pasižymi sezoniškumu: į stalą patiekiama tai, ką tuo metu galima nuskinti darže, sumedžioti girioje, sužvejoti upėje ar ežere. Kiekvienas patiekalas yra pagrįstas istorija ir atspindi, kaip praėjusiais amžiais maitinosi Lietuvos aukštuomenė.

Šefas praktinio seminaro metu mokiniams demonstravo, kaip pagaminti Fazano krūtinėlę su keptu salieru ir bruknių padažu, Jautienos žandus su burokėliais ir jautienos sultinio padažu, Menkę su karamelizuotais pastarnokais ir vėžių padažu, paaiškino patiekalų gamybos subtilumus, prieskonių ir pagardų svarbą patiekalų skoniui.

Seminarą organizavo profesijos mokytoja metodininkė Vita Brūzgienė

Profesionalas dalinasi patirtimi

Posted in Naujienos, Profesiniai renginiai, Suaugusių skyrius.