Projektas „100 tortų Lietuvai“

Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras pristatytas kaip projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyvis. Daugiau skaitykite čia …

Ingredientai: biskvitinei tešlai: 17 kiaušinių; 390 g cukraus; 360 g miltų. bananiniam ir kavos kremams: po 400 g grietinėlės; po 400 g maskarponės sūrio; po 120 g cukraus pudros; po 20 g želatinos; 10 g bananų aromato „Pastarom“ (bananiniam kremui); 10 g moka aromato „Pastarom“ (kavos kremui). pertepimui: 560 g abrikosų džemo. sviesto kremui: 490 g kondensuoto sutirštinto pieno 400 g sviesto. Puošimui: 1 kg cukrinės dengimo masės.

Gaminimas:

  1. Iš kiaušinių, cukraus ir miltų paruoškite biskvitinę tešlą. Iškepkite biskvitų lakštus, juos ataušinkite.
  2. Lakštus sudrėkinkite, aptepdami juos abrikosų džemu.
  3. Nedideliame kiekyje vandens ištirpinkite želatiną. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Išplakite maskarponės sūrį, į jį palaipsniui įmaišykite išplaktą grietinėlę ir ištirpintą želatiną. Į kremus įmaišykite atitinkamus aromatus. Pertepkite lakštus kremais.
  4. Paruoškite sviesto kremą iš minkšto sviesto ir kondensuoto sutirštinto pieno.
  5. Tortą palaikykite šaltai. Po to aptepkite sviesto kremu.
  6. Apdenkite dengimo mase ir puoškite puošiniais iš dengimo masės.

Posted in Verta paskaityti.