Praktinis seminaras

Kovo 6 d. Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre ugdymo proceso metu mokiniai turėjo galimybę pademonstruoti praktinius gebėjimus ir pagilinti žinias, pristatant mokymo centrą ir dalyvaujant praktiniame seminare.

Pirmąją dienos pusę mokymo centre lankėsi svečiai iš Veršvų gimnazijos ir profesijos mokytoja iš Prancūzijai priklausančios Reunion salos Indijos vandenyne. Jų viešnagės tikslas buvo susipažinti su profesinio mokymosi galimybėmis Lietuvoje, todėl svečiams buvo aprodytas sektorinis praktinio mokymo centras, supažindinta su specialybėmis ir Lietuvos švietimo sistemos aktualijomis. Prie svečių užimtumo prisidėjo ir kelionių agento specialybės mokiniai, kurie vedė atvirą pamoką, demonstravo kaip galima panaudoti išmanią lentą pamokose ir anglų kalba pristatė Lietuvos nišinio turizmo galimybes ir lankytinus objektus. Svečiai buvo sužavėti mokymo baze, maloniu personalu, mokiniais ir mokytojais.

Antrąją dienos pusę vyko seminaras – praktikumas „Šaltų užkandžių paruošimo technologijų galimybės bei pateikimo būdai“, kuriame dalyvavo viešnia iš Prancūzijos, virėjų specialybės mokiniai ir profesijos mokytojai. Seminarą – praktikumą vedė šefas Jaroslav Orševski, kuris yra daugelio tarptautinių konkursų nugalėtojas, LRVVKA narys, šiuo metu einantis Asociacijos prezidento pareigas. Taigi buvo puiki galimybė praplėsti tiek besimokančiųjų, tiek mokytojų akiratį maisto gaminimo srityje.

Praktinis seminaras

Posted in Profesiniai renginiai.